Discotheek in Zeeuws-Vlaanderen geopend, bezoekers kwamen volop hun 'Dust' lessen

Het is officieel: Zeeuws-Vlaanderen heeft weer een discotheek. Discotheek Dust werd vanmiddag officieel geopend in Breskens. De eerste bezoekers reageren positief: "Je krijgt echt een club idee, heel tof gedaan."
Zo ziet de discotheek eruit:
Zo ziet de nieuwe discotheek van Zeeuws-Vlaanderen eruit
Met de sluiting van de discotheek Joy in Cadzand-Bad begin 2013, verdween de laatste grote discotheek uit Zeeuws-Vlaanderen. De bezoekers van de openingsdag zijn dan ook blij dat er weer een discotheek in de streek is.

'Aanwinst voor de regio'

"Het is echt een aanwinst voor de regio", zegt Vincent (36) uit Breskens. "Voor de jeugd was er niks meer, dus ik hoop dat zij nu weer een plek hebben om naartoe te gaan. Dat ze niet meer naar België hoeven." Zelf zal hij ook af en toe een dansje komen wagen. "Als er leuke themafeestjes zijn, ben ik zeker van de partij."
Britt (22) uit Breskens kijkt ernaar uit om wekelijks van de partij te zijn in de Dust. "Dit is top. Je kan nu lekker op de fiets. Ik moest altijd naar België of verder Nederland in. Er moest altijd wel iemand rijden. Nu kan je met z'n allen gewoon lekker een wijntje drinken."

'K è dust

Zeeuws-Vlamingen die van een drankje houden zullen de naam van de discotheek gelijk snappen. Dust komt namelijk van 'dorst'. En dat hadden de bezoekers vandaag wel. "Sowieso è 'k dust", lacht Vincent. "We gaan er nog eentje drinken!"
Britt en Mikki uit Breskens
Britt en Mikki uit Breskens zijn positief over de discotheek: 'Je kan er op de fiets naartoe!' © Omroep Zeeland
In de discotheek is plek voor 1.250 mensen. Qua muziek moet je denken aan disco, hardstyle, trance en techno, maar ook themafeestjes als een après-ski avond of een foute kerstborrel staan op het programma. Artiesten als Paul Elstak, dj Korsakoff en Jebroer zijn al geboekt voor volgend jaar.

Tot de laatste minuut doorgewerkt

Mede-eigenaar Frank de Krijger is opgelucht dat de discotheek nu officieel open is. "Geweldig. Het was zwaar, zes weken lang. Tot op de laatste minuut, eigenlijk. Maar we hebben het toch voor elkaar gekregen."
discotheek breskens de dust
Een paar honderd bezoekers kwam op de opening af © Omroep Zeeland
Gisteravond stond er eigenlijk een proefevenement op de planning, maar dat ging niet door omdat het werk aan de nieuwe discotheek nog niet af was. "De elektriciteit moest nog gedaan worden, het houtwerk moest nog afgemaakt worden, al het schilderwerk. Alles moest eigenlijk nog gedaan worden", vertelt De Krijger. Maar daar is tijdens de opening niets meer van te zien: de boel ziet er gelikt uit, met zwartgeverfde muren en flitsende discolampen. Een podium, dj-booth en enorme bar vullen een deel van de gigantische zaal.

Zondagen voor alle leeftijden

Op zaterdagavonden staat de leeftijd ingesteld op 18-plus. "De zaterdagen zijn voor de dj's die hardcore, house, noem het maar op, draaien", zegt De Krijger. Op de zondagen zullen er regelmatig bandjes geprogrammeerd worden. En: "Op zondagen zijn alle leeftijden welkom."
De komende maand worden de puntjes op de i gezet. Vanaf de kerst gaat de discotheek hopelijk volledig open. "We hebben er zin in", grijnst De Krijger.