Pieterse pakt winst in gladde Vestingcross na valpartij Van Empel

Puck Pieterse heeft de vrouwenwedstrijd bij Vestingcross in Hulst gewonnen. Op een glad parcours profiteerde de veldrijdster uit Amersfoort optimaal van een valpartij op een kritiek moment van concurrente Fem van Empel. Shirin van Anrooij uit Kapelle werd derde.
'Bij het EK kwam Fem ook nog terug na een foutje'
Al vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroepje van drie rensters; Pieterse, Van Empel en Alvarado gingen ervandoor. Achter hen was er nog een groep van drie, met onder andere Shirin van Anrooij. Een valpartij in die achtervolgende groep zorgde ervoor dat Van Anrooij als enige achtervolgster overbleef. Ook in het achterveld van de wedstrijd kwamen meerdere rensters ten val; onder andere Yara Kastelijn was daarbij betrokken.

Pieterse benut techniek

Alvarado moest ondertussen lossen bij de eerste twee, waar Pieterse haar techniek, net als vorig week in Overijse, ten volste wist te benutten. Daarmee pakte ze een kleine voorsprong op Van Empel. Van Anrooij vocht zich een weg naar Alvarado en leek met de voormalig wereldkampioene te gaan strijden om de derde plaats. De achterstand van het tweetal bedroeg na twee rondes al ongeveer een minuut.

Val van Empel

De wedstrijd leek dus af te stevenen op een tweestrijd tussen Pieterse en Van Empel, maar een valpartij van die laatste maakte daar een einde aan. De Brabantse plaatste een inhaalmanoeuvre, maar ging daarbij onderuit en daarmee raakte Pieterse uit zicht. Van Empel leek aangeslagen en zag achter zich Van Anrooij steeds dichterbij komen. Bij het ingaan van de vierde ronde bedroeg de voorsprong van Pieterse een minuut, waardoor die naar de winst zou gaan soleren. Achter haar had Shirin van Anrooij definitief afstand genomen van Alvarado, waarmee de vierde podiumplek op rij in zicht was.
'Ik ben blij met de derde plaats'
In de slotfase van de wedstrijd reed Van Empel nog iets van de achterstand af, maar Pieterse was voor de tweede week op rij ongenaakbaar. Daarmee won ze, na de tweede plaats van vorig jaar, voor het eerst de Vestingcross. Van Empel eindigde als tweede, Van Anrooij kwam op meer dan een minuut als derde binnen.