Kijk terug: Zeeuwse voetbalteams zijn het even kwijt en Vestingcross in Omroep Zeeland Sport

Voor de drie hoogst spelende Zeeuwse voetbalclubs werd het een weekend om snel weer te vergeten. Hoek, GOES en Kloetinge kwamen niet tot een overwinning. Een feestje werd het wél in Hulst, waar duizenden wielerfans keken naar de Vestingcross.
Bekijk hier de uitzending van 27 november van Omroep Zeeland Sport
Hoek ging in de Derde Divisie op bezoek bij Urk. De Zeeuws-Vlaamse formatie leek lang een punt mee te nemen uit het vissersdorp, maar in de blessuretijd ging het helemaal mis.
De trotse koploper van de Vierde Divisie A, Kloetinge, speelde in Zuid-Holland tegen Poortugaal en die ploeg is lastig te verslaan. Een punt leek het maximaal haalbare, tot Kloetinge-keeper Mitchell Braafhart de thuisploeg in blessuretijd de overwinning schonk. Het was de eerste nederlaag voor het elftal van Jurriaan van Poelje. GOES verloor in dezelfde competitie voor de derde keer op rij, Smitshoek was op 't Schenge met 1-0 te sterk.
Erwin Franse GOES Smitshoek
Erwin Franse (GOES) in duel met twee spelers van Smitshoek © René van der Vliet
Bij de Vestingcross was er een podiumplaats voor de Zeeuwse trots bij de elitevrouwen: Shirin van Anrooij. De Kapelse zag Puck Pieterse net als vorig weekend winnen, Fem van Empel werd tweede. Publiekslieveling Mathieu van der Poel stelde niet teleur bij zijn rentree. Nederlands beste wielrenner won voor de vijfde keer in Hulst, Titelverdediger Tom Pidcock moest de strijd in de slotronde staken.