Eindelijk weer eens met een kroket naar de overkant, oude tijden herleven voor één dag

Al bijna twintig jaar kan het niet meer: erwtensoep of een broodje kroket tijdens de tocht naar 'de overkant'. Maar daar kwam vandaag eenmalig verandering in. Passagiers van de Westerschelde Ferry zijn getrakteerd op een gratis kroket.
Gratis kroket voor passagiers Westerschelde Ferry
Abonnementhouders konden op vertoon van hun b-tag een kroket ophalen bij de snackbar naast de vertrekhal. Die werden daar uitgedeeld omdat op social media reizigers is gevraagd wat ze het meeste missen bij de Westerschelde Ferry. Het antwoord dat het vaakst gegeven werd, was: de warme snack.
Een herinnering aan de overtochten met de PSD-boten van weleer. Veel mensen genoten toen van een bakje erwtensoep of een broodje kroket. "Iedereen heeft het er nog over", zegt directeur Wiljan Vloet van de Westerschelde Ferry. "Het is echt fascinerend hoe dit nog leeft in Zeeland."

Eenmalige actie

Op de huidige ferry is het niet mogelijk om warme snacks te bakken, en daarom is de actie met de gratis kroket bedacht. Maar hoe erg het warme eten ook aan boord wordt gemist, terugkomen aan boord zal het niet. "We hebben een begin gemaakt met catering aan boord, met koffie en thee. Maar de kroket komt niet terug", zegt Vloet stellig. "Dat vergt logistiek teveel dus dat gaan we niet doen." Daarbij speelt mee dat de huidige boten binnen een paar jaar vervangen moeten worden.
Tot 2003 verzorgde de PSD (Provinciale Stoombootdiensten) de veerdiensten op de Westerschelde, met een buffet aan boord. Na het openen van de Westerscheldetunnel, was de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens alleen nog voor voetgangers en fietsers. De overtocht werd veel kleinschaliger dan in de PSD-tijd en de catering verdween. Vanaf juli dit jaar staat er wel weer een automaat voor koffie en thee aan boord en kunnen er koeken gekocht worden.