Helemaal gratis: dit café is goedkoper dan een biertje

Altijd al gedroomd van een eigen café? In Westdorpe kan die droom heel makkelijk werkelijkheid worden. Café 't Oude Raedhuis in Westdorpe kun je gratis overnemen van uitbater Jimmie van Houcke. Alles krijg je er gratis bij: "De barkrukken blijven staan, de tafels, de stoelen, tafeldecoratie, de koffiemachine, tafellopers, borden, alles blijft staan."
Dit café in Westdorpe kan gratis van jou zijn
Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is het café echt gratis: "Mensen vragen ook naar de kleine lettertjes. Die zijn er niet. Dit is het, mooier kan ik het niet maken." De nieuwe cafébaas wordt eigenaar van een café inclusief feestzaal, podium en terras. Het enige dat je zelf hoeft te betalen, is de maandelijkse huur.
Van Houcke begon een jaar geleden als uitbater van het café, maar moet daar nu door privéomstandigheden mee stoppen. Dat doet pijn, maar hij wil een kans bieden aan een startende ondernemer: "Het is voor iedereen een lastige tijd om iets te doen voor jezelf. Om diegene een zetje mee te geven dacht ik: doe eens gek, doe eens wat anders."
Jimmie van Houcke
Jimmie van Houcke © Omroep Zeeland
De investering die hij zelf een jaar geleden deed om het café in te richten, geeft hij daarmee gratis weg: "Niet alles draait om geld, zeg ik dan maar. Het is al een moeilijke tijd om iets voor jezelf te beginnen. Dan is dit een mooie kans om dat te doen, denk ik."
Café 't Oude Raedhuis in Westdorpe
Café 't Oude Raedhuis in Westdorpe © Omroep Zeeland
Van Houcke is niet de eerste die al na korte tijd stopt met het café in Westdorpe. Ook de voorgaande eigenaren hielden het al snel voor gezien. Rust er een vloek op het café? "Geen idee, ik durf het niet te zeggen", lacht Van Houcke. "Ikzelf ben nog steeds overtuigd van de potentie ervan en ik weet zeker dat je er veel mee kunt. Je moet vooral geloven in jezelf. Blijf bij jezelf en volg je hart daarin en maak daar een succes van."