Ruzie om geld mondt uit in steekpartij met koksmes: Goesenaar moet zes jaar de cel in

Een 31-jarige man uit Goes moet zes jaar de gevangenis in vanwege een steekpartij na een uit de hand gelopen ruzie om geld. In 2021 ging hij in Goes een bekende te lijf met een koksmes. De straf valt lager uit dan de acht jaar cel die twee weken geleden in hoger beroep werd geëist. Eerder veroordeelde de rechtbank in Middelburg de man tot drie jaar cel.
Politieonderzoek na steekpartij bij flatgebouw Boszicht in Goes
Politieonderzoek na steekpartij bij flatgebouw Boszicht in Goes © HV Zeeland
Bij de steekpartij op 6 mei 2021 liep het slachtoffer steekwonden op in zijn rug, nek, hoofd, buik en beide armen. Na de veroordeling van vorig jaar ging het Openbaar Ministerie in hoger beroep, omdat het vindt dat er sprake is van poging tot doodslag.

Man haalde thuis mes uit woning

Daar ging het gerechtshof in Den Bosch in mee, omdat de man na een eerste woordenwisseling naar huis ging om het grootste mes uit het messenblok in zijn woning te halen en terug te gaan naar de man waarmee hij ruzie had.
De advocaat van de Goesenaar verklaarde eerder dat zijn cliënt handelde uit noodweer, maar daar ging het hof niet in mee, omdat hij na de woordenwisseling het steekwapen haalde. Het hof spreekt van 'een gelukkige omstandigheid' dat de steekpartij niet tot de dood van het slachtoffer heeft geleid.

Mes voor de zekerheid mee

De man verklaarde eerder dat hij wist dat het slachtoffer een pistool had. Daarom nam hij voor de zekerheid het mes mee toen hij de ruzie wilde uitpraten. Het slachtoffer zei nog geld tegoed te hebben van de verdachte en bedreigde zijn gezin. De verdachte raakte in paniek en stak vervolgens met het mes, maar daar kan hij zich niets van herinneren.
Behalve de celstraf moet de man een schadevergoeding van 13.680,58 euro betalen.