Goedemorgen! Uitspraak moord Ichelle, staking leerlingenvervoer en tekort aan witte chocola

Goedemorgen op de laatste dag van november. De dag dat verdachte Sandra H. haar straf hoort voor de moord op Ichelle van de Velde uit Oostburg. Het OM heeft achttien jaar cel geëist voor moord. De rechtbank in Middelburg doet om 12.30 uur uitspraak.
Rechtbanktekening Sandra H.
Rechtbanktekening Sandra H. © Petra Urban

Opnieuw staking leerlingenvervoer

Vandaag wordt opnieuw op verschillende plekken in Zeeland gestaakt in het leerlingen- en zorgvervoer. Gebruikers hiervan moeten rekening houden met hinder. Hoeveel ritten eruit vallen is nog moeilijk te voorspellen. De Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland zegt pas morgenochtend te weten hoe groot de stakingsbereidheid is.
Eerder deze maand werd ook al gestaakt in het leerlingenvervoer. De chauffeurs onderhandelen sinds mei over een nieuwe cao.
Kerncentrale
De huidige kerncentrale bij Borssele © Omroep Zeeland
Het kabinet heeft Borssele als locatie gekozen om twee nieuwe kerncentrales neer te zetten. Bronnen rond de coalitiepartijen bevestigen dit aan de NOS na berichtgeving van RTL Nieuws, die de hand wist te leggen op een conceptbrief van het kabinet. De twee nieuwe kerncentrales zouden vanaf 2035 moeten draaien.
Tekort aan witte chocolade
Er worden volop chocoladeletters gemaakt, maar op de witte chocolade wordt bespaard © Omroep Zeeland
Een tekort aan witte chocolade zorgt voor stress bij verschillende chocoladewinkels. Juist in deze periode rond sinterklaas en kerst wordt veel (witte) chocola gegeten. Maar door een salmonellabesmetting bij een leverancier in België, wordt er veel minder geleverd. "Normaal ligt mijn winkel vol met het alfabet, maar nu heb ik alleen nog een paar letters 'S' liggen", vertelt Richard Jansen van Chocolate Lovers in Middelburg.
Zeeland wordt Wakker 30 november 2022
Strand in Vlissingen © Anne-Marie van Iersel

Het weer

De dag start bewolkt met plaatselijk mist. Vanmiddag blijft het eerst bewolkt en nevelig, maar gaandeweg klaart het wat op. Het wordt rond 7 graden.