Barre wint met zijn muurschildering in Vlissingen de Nationale SchildersVakprijs

Barre Verkerke uit 's-Heer Arendskerke heeft de Nationale SchildersVakprijs gewonnen. Hij won de algemene juryprijs vanavond voor zijn muurschildering van tien bij twaalf meter op de buitenkant van wooncomplex Ravesteynplein in Vlissingen. Doel van de prijs is om kwaliteitsschilderwerk te bevorderen.
Muurschildering Barre Verkerke
De muurschildering van Barre Verkerke © Omroep Zeeland
"Sjonge, jonge, jonge. Jullie hebben me wel lang laten wachten zeg", grapt Verkerke bij het in ontvangst nemen van de prijs. De algemene prijs werd als laatste prijs uitgereikt, dus het was een lange zit voor Verkerke. Toch nam hij de prijs breed glimlachend in ontvangst: "Ik wilde het niet allemaal te realistisch maken. Ik heb me bewust ingehouden. Als je alles te realistisch maakt, dan ben je nog een jaar eraan bezig. Die tijd hadden we niet."
Hij kreeg de schildersopdracht van woningcorporatie l'escaut en dacht vooraf goed na over het ontwerp. "We hebben het met een 3D-programma ontworpen, waardoor ook het perspectief klopt", vertelt Verkerke.

Interessante keuzes

De jury prijst hem om zijn interessante keuzes en vindt dat het werk niet alleen voor de buurt is gemaakt, maar laat het werk ook landen in de harten van de buurtbewoners.