Boomfeestdag Stavenisse: 'Er kan nog meer groen bij'

In Stavenisse is woensdagochtend een boomfeestdag gehouden. Leerlingen uit groep 5-6 van OBS De Schalm en groep 5 van de Rehobothschool mochten planten en bomen aanplanten rond het bijenhotel bij De Schalm.
Boomfeestdag Stavenisse
Boomfeestdag Stavenisse © Omroep Zeeland
De planten die aangeplant worden, produceren nectar en stuifmeel en zijn daarmee goed voor bijen en vlinders. De bomen zorgen onder meer voor zuurstof. Voor de kinderen bleef het niet alleen bij scheppen. In groepjes namen ze ook deel aan activiteiten in het kader van natuur- en milieueducatie.

Kan meer bij

Wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen hielp zelf een handje mee. "We leren de kinderen zo het belang van de natuur", zegt hij. "En we zetten al langer in op minder stenen en meer groen. We hebben best een groene gemeente maar er kan nog meer bij. Dit soort initiatieven helpen daarbij."
Boomfeestdag Stavenisse

Het wordt er mooier van

Jitske is een van de kinderen die mee heeft geholpen met het planten van bomen en struiken. Ze vertelt dat de natuur erg belangrijk is. "Bomen maken bladeren en dat is goed voor de wormen die onder de grond leven", zegt ze. "En het heeft ook met zuurstof te maken. Ik vind het best wel leuk om hier aan mee te werken. Het wordt er ook mooier van."