Goedemorgen! Schaatsen in Middelburg, stemmen voor de Top 2000 en gratis eten op scholen

Goedemorgen! Gisteren stond in het teken van de uitspraak in de zaak van de moord op Ichelle. Vandaag hebben we het onder meer over de schaatsbaan in Middelburg. Ook kun je vanaf vandaag stemmen voor de Top 2000 en hebben we het over gratis eten op scholen.
De schaatsbaan in Middelburg is geopend
Met een grote bel opende de stadsomroeper officieel de schaatsbaan op de Markt in Middelburg © Omroep Zeeland
Je kunt weer schaatsen in hartje Middelburg! Na twee jaar afwezigheid door corona kun je de schaatsen weer uit de kast halen om weer wat pirouettes te draaien op het ijs. "Ik vind het echt super leuk dat we na twee jaar weer kunnen schaatsen. We dachten we gaan meteen langs", vertelt een meisje tijdens het schaatsen met haar vriendinnen.

Stemmen

Je mag vanaf vandaag ook weer stemmen voor de Top 2000. Een paar jaar geleden kregen we het voor elkaar om Danny Vera op nummer één te krijgen. Zou het dan dit jaar wederom lukken om Bohemian Rhapsody van de troon te stoten?
Danny Vera Top 2000 Roller Coaster
Danny Vera is sinds een aantal jaar altijd bovenin de Top 2000 te vinden © ANP
Het leven wordt steeds duurder. De boodschappen worden duurder, je energierekening wordt hoger en ook douchen wordt wat duurder omdat Evides ook de prijzen iets heeft verhoogd.
En daarom doen een aantal Zeeuwse scholen mee met een nieuw plan van ministers Carola Schouten (Armoedebeleid) en Dennis Wiersma (Onderwijs). Scholen bieden leerlingen dan twee keer per week een gratis ontbijt of lunch aan.

Het weer

Vandaag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het blijft vrijwel overal droog en het wordt 6 graden. In het weekend wordt het kouder met mogelijk een winterse bui.