Politie deelt beelden van levensgevaarlijke achtervolging door Reimerswaal

De politie heeft beelden gedeeld van een spectaculaire achtervolging op Zuid-Beveland. Een man ging ervandoor toen agenten zijn auto wilden controleren. Na een flinke achtervolging is hij aangehouden. In zijn auto werd een tas vol hennep gevonden.
De achtervolging start in de buurt van Hoogerheide op de A58. Op de beelden is te zien hoe de man meerdere keren bijna een ongeluk veroorzaakt. Op een gegeven moment rijdt de bestuurder schade en verliest hij onderdelen die op de A58 terechtkomen.

Achtervolging te voet

Bij Rilland neemt de automobilist de afslag richting Kruiningen. Op de provinciale weg rijdt de automobilist meerdere keren op de verkeerde weghelft terwijl er tegemoetkomend verkeer aankomt. Wanneer de chauffeur bij een rotonde op de vluchtheuvel zijn auto nog verder kapotrijdt en zichzelf klemrijdt, vlucht hij rennend uit de auto. Na een achtervolging te voet wordt de verdachte aangehouden. In de auto van de bestuurder vinden agenten daarna een grote tas met hennep.
De beelden zijn vandaag online gezet door de Landelijke Eenheid, maar de achtervolging vond al ergens rond de zomer plaats, laat de politie weten. De man moet binnenkort voorkomen bij de rechter.