Wielrenster Rosita Reijnhout verheugt zich op uitdaging bij Jumbo Visma: 'Ik hoop ooit de Giro te rijden'

Wat voor haar als vijfjarige begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een echte carrière. Een droom komt voor Rosita Reijnhout onverwacht uit, want volgend jaar rijdt de wielrenster uit Wolphaartsdijk voor het grote Jumbo Visma. "Ik hoop heel veel te leren."
Rosita Reijnhout in Wolphaartsdijk
Rosita Reijnhout rijdt binnenkort in het geelzwart van Jumbo Visma © omroep zeeland
De Zeeuwse is achttien jaar oud. De afgelopen twee jaar is ze enorm gegroeid in haar sport. Tot voor kort maakte ze onderdeel uit van CyclingClassNL, een initiatief van de Nederlandse wielerunie, NOC-NSF en Jumbo-Visma, waarmee 'nieuwe kampioenen' worden begeleid naar de hoogste treden van het wereldpodium.
Zo reed Reijnhout vorig jaar op het EK junioren vrouwen in Italië. Nu is het dus tijd voor een nieuwe stap, want vooral als klimmer is ze aangenomen bij het geelzwarte team. "Ik was echt super blij toen ik hoorde dat ik mocht komen. Ik had het niet verwacht, maar ik ga er nu vol voor."

Rijden met profs

Reijnhout heeft het team al leren kennen en ze voelt zich erg welkom tussen de profs. "Ik verwacht heel veel te gaan leren van de profs die al veel ervaring hebben in de wedstrijden. Veel leren dus en ook bij de trainingen zelf." En het zijn niet de minste namen die in haar team zitten. Zo zal de Zeeuwse straks naast Marianne Vos kunnen rijden, maar Reijnhout is al gewend aan al die grote namen. "Het is heel gezellig. Het is gewoon normaal en ik heb met iedereen een goede band. Vroeger had ik echt niet gedacht dat dit ging gebeuren, maar het gebeurt."

Giro en de Tour

Een droom die uitkomt voor de Zeeuwse, maar ze blijft verder dromen. "Mijn droom is grote wedstrijden rijden zoals de Giro. En ook de Tour de France nu voor vrouwen. We gaan zien hoe het gaat lopen."