Goedemorgen! IJskoud winterweer op komst, klaar voor de voetbal en de 'puist van Hulst'

Goedemorgen! Wat is het koud hè? Het weekend staat voor de deur en dat betekent dat we ons opmaken voor de voetbalwedstrijd tussen Nederland en de Verenigde Staten. Verder hebben we het over de nieuwe bioscoop in Hulst en het wordt de komende dagen nóg kouder.
Zonsondergang bij Waarde
Zonsondergang bij Waarde © Arjan van Lomwel
Leg je oranje kerstmuts maar weer klaar, want morgen voetbalt Nederland tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK. Een paar dagen geleden won Nederland niet heel overtuigend van Qatar. Lukt het ze morgen om de Amerikanen te verslaan? Vlaamse voetbalfans in Nieuw-Namen hebben hun rode shirt inmiddels omgewisseld voor een oranje exemplaar.

De puist van Hulst

Hulst heeft een nieuwe bioscoop, de Koning van Engeland. Toch zijn veel inwoners het niet eens met die naam, zij vinden het namelijk een ontzettend lelijk ding. Vijftien jaar geleden werd de vorige bioscoop gesloten, maar veel Hulstenaren misten de bioscoop. Het nieuwe gebouw is voor velen niet wat ze ervan gehoopt hadden en daarom gaat de bioscoop in de volksmond nu door het leven als 'de puist van Hulst'.
Bioscoop Hulst
Impressie van de bioscoop in Hulst © Koning van Engeland
De meteorologische winter is begonnen. En dat gaan we merken. Het wordt namelijk erg koud de komende tijd. Volgens onze weerman Jules Geirnaerdt kun je volgende week zelfs al sneeuw verwachten. Vooral eind volgende week houdt Geirnaerdt goed in de gaten, want dan kan het nog kouder worden. "Met meer kans op een echte sneeuwbui en vorst in de nachtperiode."
In Oostburg blijft de sneeuw liggen
In Oostburg blijft de sneeuw liggen (archieffoto) © Omroep Zeeland

Het weer

De dag start vandaag bewolkt en een beetje nevelig, met temperaturen van 3 à 4 graden en een zwakke tot matige noordoostenwind. Vanmiddag verdwijnt de bewolking soms en komt de zon even tevoorschijn. De wind wordt matig met een windkracht van 3 tot 4 en een maximumtemperatuur van 5 graden.
Morgen is er wat meer zon, met een temperatuur van maximaal 3 graden. Zondag is het in de middag maar een graad of 2 en dan is er vrij veel bewolking. Begin volgende week blijft het koud, met kans op een winterse bui.