Top 2000 bezoekt in de vroege uren stamkroeg van Racoon met concert en koffie: 'Het was fantastisch'

Op de vroege morgen stond Café Baarends vol met bezoekers voor een optreden van Racoon. Nog zonder een biertje, maar mét een goede bak koffie. De bezoekers waren gekomen omdat de Top 2000 Stembus langskwam. "Ik had kippenvel op mijn armen", vertelt bezoeker André Minnaard.
Racoon: 'Het is niet de eerste keer dat we om 8.00 uur in de kroeg staan'
Niet iedereen kon bij het kleine concert met een bezoek van radiopresentatoren Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn, want je moest een exclusieve uitnodiging hebben. Eén van de geluksvogels was André Minnaard. "Ik vond het echt geweldig. Ik kreeg kippenvel. Het is natuurlijk een thuisconcert voor Racoon en Café Baarends is het stamcafé. Geweldig!"

Radio in de kroeg

Naast het kleine concert van Racoon ging het ook over het stemlijstje voor de Top 2000. De presentatoren van de ochtendshow van NPO Radio 2 kwamen met een grote stembus op wielen naar Goes toe en vanuit de bus werd radio gemaakt. Om dit vervolgens voort te zetten in de kroeg met Racoon. "Het was fantastisch. Echt een ontzettend leuk café. Racoon speelt de sterren van de hemel", vertelt Jeroen Kijk in de Vegte.
Racoon tijdens de opening van de top 2000
Racoon gaf vanochtend een optreden in Goes © Omroep Zeeland
Stan Wullen genoot ook van de twee nummers van Racoon. "Ik kom hier een paar keer per week en dit is echt een stamkroeg." Dat is ook de reden dat hij tussen het gezelschap zat. "Ik ga straks in de bus stemmen. Ik ga stemmen op Van Morrisen en Racoon. En ik denk ook op BLØF", aldus Wullen.

Van Danny Vera tot BLØF

Na het concert van Racoon werd het ook drukker bij de stembus, waar andere Zeeuwen hun stem konden uitbrengen. De presentatoren hebben vertrouwen in de Zeeuwse artiesten en ook Danny Vera werd vaak genoemd. "De Zeeuwen zijn met velen uiteindelijk, dus Zeeland kan zich verenigen en Danny een duw in de rug geven", aldus Kijk in de Vegte. Maar in Racoon is ook veel vertrouwen. "Vorig jaar stond Racoon met acht liedjes in de Top 2000. Het zou me verbazen als het dit jaar minder is, want ze hebben nieuwe liedjes gemaakt. Ik verwacht veel van ze", zegt Roodbeen.
En na het concert en de stemlijstjes was er toch een aantal bezoekers die het vroege weekend inluidden met een biertje.