Terwijl de Oranjeleeuw brult, wil Hoek laten zien dat het geen grijze muis is

Hoek neemt het morgen na twee achtereenvolgende nederlagen in de Derde Divisie op tegen DVS'33 Ermelo. De Zeeuws-Vlaamse formatie is de laatste weken verworden tot middenmoter, maar wil morgen op het eigen sportpark Denoek weer eens drie punten pakken, het liefst met attractief voetbal.
Voetbal Pieter Ongena Hoek
Hoek-trainer Pieter Ongena wil na twee nederlagen weer eens winnen (archief) © Orange Pictures
Waar veel Zeeuwse ploegen de aftrap hebben vervroegd vanwege de WK-wedstrijd van het Nederlands elftal, wordt Hoek-DVS'33 morgen 'gewoon' om half drie afgetrapt. "De tegenstander wilde niet eerder beginnen, vandaar dat we niet konden vervroegen", zegt Hoek-trainer Pieter Ongena daarover. De wedstrijd is daardoor nog bezig als Oranje begint aan de achtste finale tegen de Verenigde Staten.
Hoek staat na de nederlaag tegen Urk (4-3) met zeven overwinningen, evenzoveel nederlagen en twee gelijke spelen op de negende plaats, in de grijze middenmoot. "We willen geen grijze muis worden dit seizoen. Vorige week speelden we een attractieve wedstrijd, creëerden we veel kansen, maar trokken we aan het kortste eind. Morgen willen we winnen, het liefst met veel goals."
Steve-Schalkwijk-Hoek-Urk
Steve Schalkwijk (Hoek) juicht na een treffer tegen Urk - archief © Orange Pictures
De doelpunten zullen tegen DVS'33 waarschijnlijk weer moeten komen van Steve Schalkwijk en Sylvio Hage. Het duo begon vorige week voor het eerst samen in de spits en was tegen Urk betrokken bij alle drie de goals. Hage scoorde een goal, veroorzaakte een strafschop en die werd dan weer benut door Schalkwijk, die daarnaast die ook de andere treffer voor zijn rekening nam. "Steve is iemand die fris voor het doel moet verschijnen, terwijl Sylvio ook graag veel defensieve arbeid verricht. Daardoor hebben ze een klik. Misschien hebben we hier iets te lang mee gewacht, maar dat kwam ook doordat Sylvio veel last heeft gehad van zijn liesblessure."

Oppassen voor oud-prof

De tegenstander uit het Gelderse Ermelo is de nummer vijf van de ranglijst en volgens Ongena een gevaarlijke, goed voetballende ploeg. "Vooral hun nummer tien (Stef Nijland, red.) viel me op. Dat is echt de spelbepaler." Oud-prof Nijland maakte er tot dusver zes, net zoveel als Schalkwijk, de clubtopscorer van Hoek. Ongena mist morgen twee basisspelers: verdediger Gertjan Martens kampt nog met een enkelblessure die opliep in het duel met Urk en Mo Jabar Zada ontbreekt wegens privéomstandigheden.
Hoek won vorig seizoen met 2-0 op eigen veld van DVS'33. De wedstrijd in Ermelo werd met 4-0 verloren. De wedstrijd begint morgen om half drie is en is te volgen via het liveblog op www.omroepzeeland.nl/sport en de app. Na afloop verschijnt een verslag van het duel in de Derde Divisie ook op de website en app. Later verschijnen hier ook een samenvatting en de reacties na afloop. Dit alles is zondag ook te zien op televisie vanaf 18.10 uur in een nieuwe Omroep Zeeland Sport.