Opnieuw gedoe om salaris directeur aan-z

Oude tijden herleven in de raadszaal van Terneuzen. Tijdens de laatste commissievergadering is er een hoofdstuk toegevoegd aan het verhaal van 'Paula Stoker en het salaris van de directeur van aan-z'. Dit keer vertolkt Stoker de rol van raadslid, en moest Laszlo van de Voorde als wethouder openheid van zaken geven over het salaris, en de aanstelling, van nieuwe directeur Jan Provoost.
Aan-z Terneuzen
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland
Toen Jan Provoost in oktober werd aangesteld als nieuwe directeur van welzijnsorganisatie aan-z werd zijn tijdelijke rol als hoofd van de organisatie omgezet in een vaste aanstelling. Voor Paula Stoker reden tot onbegrip: "Waarom is de vacature niet opgesteld voor sollicitaties? Het vorige college stond hier op. Ik zou graag willen weten waarom hier vanaf is geweken."
Saillant detail is dat Paula Stoker, inmiddels raadslid namens Terneuzen Sterk, hiermee verwijst naar de reden voor haar vertrek als wethouder. Zij was twee jaar geleden kop van jut na het ontbreken van een open sollicitatieprocedure, en het "te hoge salaris" bij de vaste aanstelling van de toenmalige directeur van aan-z. Nu zijn de rollen omgekeerd: "Ik wil vandaag nog het salaris weten, en waarom er geen open vacature is geplaatst", aldus Paula Stoker.

7.510 euro per maand

Laszlo van de Voorde zat twee jaar geleden nog in een zetel als raadslid, maar moest nu als verantwoordelijk wethouder optreden. "De beloning is vastgesteld op schaal 14, trede 13 in de cao van sociaal werk. U kunt zelf het bedrag daarbij zoeken." Daar nam Stoker echter geen genoegen mee: "Ik vraag u deze informatie te delen. Het is openbare informatie, die u niet deelt met de gemeenteraad. Daarmee frustreert u het proces."
Een duidelijk bedrag werd in de raadzaal niet genoemd. Wie het opzoekt, schaal 14, trede 13, ziet dat het om een bruto vergoeding van 7.510 euro per maand gaat.

'Kosten bespaard'

Over het ontbreken van de open sollicitatieprocedure was Van de Voorde duidelijk: "De huidige directeur heeft een jaar lang een waarnemende functie gehad. Dat heeft hij mijns inziens naar volle tevredenheid gedaan. Daardoor hebben wij besloten het vertrouwen uit te spreken in het team dat er nu zit."
Bovendien is er met deze vaste aanstelling, volgens de wethouder, een extra salaris bespaard: "We besparen onszelf de kosten van een directeur die boven de huidige leiding zou vallen."
Dit is een bericht van GO-RTV
Aan-z is de organisatie voor (kortdurende) jeugdhulp en maatschappelijke dienstverlening, welzijn en de uitvoering van de Wmo voor de gemeente Terneuzen. Daarnaast heeft aan-z ook een welzijnsaanbod voor meerdere gemeenten in België.