Een speciale bananenzak én een clipje voor in je dekbed: Zeeuwse studenten hebben het bedacht

Een gele zak speciaal ontwikkeld om bananen langer goed te houden. Kaarsen gemaakt van oud kaarsvet en een clipje dat je dekbed in de hoes op de juiste plaats houdt. Op de Markt in Middelburg was gisteren de HZ Marktdag.
Een speciale bananenzak én een clipje voor in je dekbed: Zeeuwse studenten presenteren hun producten
De Marktdag is elk jaar het moment voor studenten om hun nieuwe producten en duurzame oplossingen laten zien. Dit jaar deden er 23 studentenbedrijfjes mee.

Clipje voor dekbed

Sleepbetter is een van de bedenksels van die bedrijfjes. Het product is een clipje dat je aan aan de punt van je dekbed vastzet in de hoes. Zodat je dekbed op de juiste manier in de hoes blijft zitten. "Het is één van de ergernissen van mensen, blijkt uit ons onderzoek. We hebben het van metaal gemaakt met een zacht hoesje eromheen", aldus één van de studenten.

Bananen langer goed

Er was ook aandacht voor duurzaamheid. Zo heeft een ander groepje studenten een gele zak ontworpen zodat bananen langer goed blijven. Kosten: 6,95 euro. Een van de bedenkers: "We eten vaak bananen, maar kunnen thuis soms de halve tros weggooien vanwege te bruine bananen. Dus zijn we met ons groepje gaan nadenken hoe dat beter of anders kon. En deze zak zorgt ervoor dat bananen soms tien dagen langer goed blijven."
Marktdag Zeeuwse Studenten
Studenten ontwikkelden een zak, zodat bananen langer goed blijven © Omroep Zeeland
Er waren ook hebbedingetjes zoals sokken met Zeeuwse uitdrukkingen erop. Gisteren verkochten de studenten er zeker 35 paar van en er waren er al 100 besteld. "Goede timing," grinnikt één van de bedenkers.
Marktdag Zeeuwse Studenten
23 studentenbedrijfjes deden mee aan de Marktdag © Omroep Zeeland