Vroeg pieken, kerstboom in huis terwijl Sint er nog is

Sinterklaas is nog niet eens het land uit, maar in iedere straat is er ondertussen wel iemand die de kerstboom al heeft opgezet. Ook bij tuincentrum Bolle Dier & Tuin in Zierikzee draaien ze overuren. Daar gaan de kerstbomen dit weekend als zoete broodjes over de toonbank.
Vroeg pieken, kerstboom in huis terwijl Sint er nog is
Volgens Frank de Bruine van de winkel in Zierikzee is dit het drukste weekend. "Mensen wachten misschien wel tot na Sinterklaas om de boom op te zetten, maar ze kopen hem nu al." En vooral de Nordmann valt in de smaak. "Dat is een boom waarbij de naalden het minst uitvallen. En de naalden prikken ook niet", zegt De Bruine.

Spannend vanwege droge zomer

De winkelmedewerker vertelt wel dat er zorgen waren of er genoeg kerstbomen zouden zijn vanwege de droge zomer. "Het was wel even spannend voor ons. Wij vroegen ons af hoe ze eruit zouden komen te zien. Maar ze zijn van een fantastische kwaliteit. Ze zijn dik vertakt en mooi groen, gewoon geen probleem gelukkig."

Veel klanten

En dat zorgt ervoor dat de klanten er vroeg bij zijn dit jaar. "Ik kom nu al een boom halen, omdat anders alle mooie bomen al weg zijn als je te lang wacht", zegt een klant. "Dan doe ik het liever wat vroeger." Een andere klant heeft een hele tactiek voor het halen van zijn kerstboom. "Als we hem eerst laten acclimatiseren, dan kunnen we hem maandag opzetten. En dan is Sinterklaas ongeveer het land uit." De Bruine wacht zelf nog even met het opzetten van de kerstboom. "Ik wacht tot na Sinterklaas", lacht hij.