Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 3 december

Het was een gekke voetbalmiddag met veel vroege wedstrijden vanwege de achtste finale van het Nederlands Elftal op het WK. Apollo'69 was vroeg wakker en maakte er negen tegen Hansweertse Boys. Ook voor de drie hoogst spelende clubs was er driemaal succes. In de 1e klasse C was er een puntendeling bij de enige Zeeuwse derby in die klasse. SVOD'22 - Terneuzense Boys werd 2-2. Bekijk hier alle uitslagen van vandaag op het gemakje terug.
Beeld uit de wedstrijd Nieuwdorp-Zaamslag
Beeld uit de wedstrijd Nieuwdorp-Zaamslag © René van der Vliet

Derde Divisie A

Hoek blijft in het linkerrijtje van de Derde Divisie staan. Door twee keer Rik Impens en een keer Sylvio Hage versloeg de Zeeuws-Vlaamse ploeg DVS'33 met 3-1.

Vierde Divisie A

Kloetinge en GOES wonnen allebei hun wedstrijd. Ruben de Jager, Reguillo Vandepitte en Jeffrey Theunisse zorgden voor de doelpunten voor Kloetinge, dat zijn koppositie verstevigde omdat de naaste concurrentie verloor.
GOES won de uitwedstrijd in Gouda van De Jodan Boys door twee doelpunten van Steven Smulder. Zo was er na drie nederlagen eindelijk weer een overwinning voor de ploeg van trainer Dennis de Nooijer.

1e klasse C

In deze klasse stond de Zeeuwse derby op het programma. SVOD'22 ontving Terneuzense Boys en die wedstrijd eindigde in een gelijkspel. De bezoekers kwamen tot twee keer toe op voorsprong, via Rick Gort en Miroslav Peric, maar twee goals van Collin van den Berg maakten die ongedaan. Beide ploegen schieten weinig op met een punt en staan op de tiende en elfde plaats.

2e klasse G

De wedstrijd tussen VCK en Walcheren eindigde in een doelpuntenfestijn met zeven doelpunten. De thuisploeg kwam op een 4-1 voorsprong. Walcheren knokte zich terug tot 4-3, maar het was VCK dat aan het langste eind trok. Jesper Harinck en Ton Hillebrand scoorden ieder tweemaal voor VCK.
WHS was in eigen huis te sterk voor FC Axel. Jasper Gunter nam zijn team op sleeptouw met twee doelpunten. Daarvoor had Tom de Jonge de ploeg uit Sint-Annaland al op voorsprong geschoten.

3e klasse A

Serooskerke is nu alleen koploper door een 0-2 overwinning in Vlissingen tegen GPC. De doelpunten voor de ploeg van trainer Cees Houtepen werden gescoord door Jeffry Poppe en Bjorn Francke.
Zeelandia Middelburg en Vlissingen speelden met 1-1 gelijk. Bas Adriaanse zette de thuisploeg op voorsprong, maar in de slotfase scoorde Said Bouzambou de gelijkmaker voor Vlissingen.

3e klasse B

ZSC'62 heeft de laatste plaats verlaten. In Scharendijke werd de derby tegen Bruse Boys met 3-1 gewonnen. De doelpunten voor de thuisploeg werden gescoord door Jesper Kriens, Robin Provoost en Dani de Vlieger. Kapelle blijft ondanks de nederlaag de beste Zeeuwse ploeg op de ranglijst.

4e klasse A

Lijstaanvoerder DwO'15 moest zijn meerdere erkennen in Wemeldinge. Door een doelpunt van Thomas van Dijke kwamen de bezoekers op voorsprong. De ploeg uit Driewegen/Ovezande had daar geen antwoord meer op. Daardoor is Krabbendijke de nieuwe koploper.
Wesley de Smit was de grote man aan de kant van Nieuwland. Met twee treffers schoot hij zijn ploeg naar een zege op HKW'21. Daardoor staat Nieuwland nu weer in het linkerrijtje.

4e klasse B

Wolfaartsdijk wint voor de tiende keer dit seizoen en heeft nog altijd geen punt verloren. Duiveland klopt FC De Westhoek klimt naar de tweede plaats in de stand. Jordi Wesdorp werd door zijn goal de matchwinner voor Duiveland. Daarmee profiteert het van de nederlaag van WIK'57, dat met 3-1 verloor bij GOES.

1e klasse A - vrouwen

De dames van IJzendijke kwamen in eigen huis niet voorbij aan Wartburgia. De ploeg van Bjorn Boonman zakt daardoor een plek op de ranglijst.

3e klasse F - vrouwen

Een glansrijke overwinning voor de vrouwen van MZC'11 en Kloetinge. WVV'20 moet een nipte nederlaag incasseren.