Hoek sluit weer aan bij subtop na knappe zege

Hoek heeft de winnende formule weer gevonden. Na twee nederlagen op rij won de ploeg van Pieter Ongena met 3-1 van DVS'33. Aanvoerder Rik Impens scoorde de eerste twee Hoekse treffers, Sylvio Hage maakte de derde goal.
Samenvatting Hoek - DVS'33
De bezoekers uit Ermelo begonnen beter aan de wedstrijd, maar Impens opende de score. De aanvallende middenvelder werd goed weggestoken na een actie van Gilles Vandecandelaere en maakte oog in oog met doelman Huiskamp geen fout. DVS'33 kwam nog op gelijke hoogte via Lars Huber, maar tien minuten later was het weer raak voor Impens. Met een korte draaibeweging legde hij de verdediging in de luren, waarna hij onberispelijk binnenschoot. DVS'33 kreeg nog wat kansen, maar Hoek-doelman Finn Murre hield zijn ploeg meerdere keren overeind.

Beslissing Hage

In de tweede helft stond Murre zelfs aan de basis van de 3-1. Met een lange uittrap probeerde de keeper Sylvio Hage te lanceren. De verdediging van de bezoekers raakte in verwarring en dat leidde tot een slechte terugspeelbal, waar Hage dankbaar van profiteerde. DVS'33 zette daarna hoog druk en probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Daar kreeg het een uitgelezen kans voor.
hage schalkwijk
Sylvio Hage (links) en Steve Schalkwijk vieren de 3-1 © Patricia Maljaars
Door een overtreding van Karim Bannani kregen de bezoekers een strafschop, maar Van Wetering schoot van elf meter keihard op de lat. In de slotfase bracht Murre weer enkele keren goed redding, waardoor de zege relatief makkelijk over de streep werd getrokken.
Door de overwinning sluit Hoek weer aan bij de brede subtop in de Derde Divisie. De Zeeuws-Vlamingen staan op de negende plaats, maar het gat met de nummer drie is slechts drie punten.