Ook tegen DSC staat TOP met lege handen, frustratie overheerst

TOP uit Arnemuiden heeft in de Korfbal League 2 met 21-24 verloren van DSC uit Eindhoven, een van de koplopers in de competitie. TOP stond halverwege de tweede helft nog met drie punten voor, maar bleef met lege handen achter. Er was na afloop veel onvrede bij de Walcherse ploeg over de arbitrage.
Bekijk hier de samenvatting van TOP-DSC: 21-24
TOP heeft na vier speelronden nog maar één keer gewonnen in de Korfbal League 2, het een na hoogste niveau van Nederland. Alle drie de thuisduels werden verloren: tegen HKC, AW/DTV en nu dus DSC.
Na een 8-9 achterstand bij rust kwam TOP uitstekend uit de startblokken in de tweede helft. Via treffers van Anita de Ridder, Jurriaan Bouwens en Jeanine Marijs (strafworp) nam TOP de leiding met 11-9. Via opnieuw De Ridder, Marijs en Floris Maljers liep de voorsprong op naar 14-11.

Teveel aanvallende foutjes

TOP ging de slotfase in met een 15-12 voorsprong, maar zag die gaandeweg als sneeuw voor de zon verdwijnen. DSC kwam terug in de wedstrijd en na een 17-16 voorsprong voor TOP kwam DSC weer op gelijke hoogte. TOP moest in de achtervolging en kwam ook niet meer op voorsprong. De formatie van trainer Edwin Coppoolse zag DSC uitlopen naar 21-24. "We hebben aanvallend toch teveel foutjes gemaakt, maar ik vind dat we goed verdedigd hebben. Het is een stap vooruit in vergelijking met vorige week", aldus Coppoolse.
Anita de Ridder vond dat TOP erg benadeeld werd door de arbitrage
Tijdens de wedstrijd en na afloop was er veel irritatie over de arbitrage, die in de ogen van TOP steeds in het voordeel van DSC floot. "We moeten ook naar ons zelf kijken, maar ik denk dat we vanavond tegen negen man hebben gespeeld", aldus speelster Anita de Ridder van TOP. "Ik vind het ergens wel schandalig."
Trainer Coppoolse sloot zich daarbij aan. "Het is goedkoop om het op de scheidsrechter te steken, maar dit duo floot wel heel eenzijdig. Daar waren we het niet mee eens, maar dat heb je wel kunnen zien."
Van de tien ploegen in de competitie degraderen er uiteindelijk twee. TOP staat nu op de negende plek. "De doelstelling voor de komende periode is handhaving", aldus De Ridder.