Brandweer redt drie personen uit brandende woning in Vlissingen

In een woning in de Kasteelstraat in Vlissingen heeft vannacht brand gewoed. Drie mensen zijn door de brandweer uit het huis gehaald. Zij hadden rook ingeademd en zijn door ambulancepersoneel nagekeken.
Brandweer redt drie personen uit brandende woning in Vlissingen
De brandweer kreeg rond 03.40 uur een melding van een brand in de benedenwoning aan de Kasteelstraat. Door de brandweer zijn in totaal drie personen uit de woning gered. Die hadden rook ingeademd en zijn door het aanwezige ambulancepersoneel nagekeken.
In totaal zijn 11 personen uit hun woningen gehaald. Zij werden ter plaatse opgevangen. Een aantal van hen is nagekeken door het aanwezige ambulancepersoneel in verband met rookinhalatie. Drie bewoners van het pand waar de brand uitbrak zijn door de ambulancedienst meegenomen.

Woning onbewoonbaar

Om 04.10 werd het sein 'brand meester' gegeven. Het pand waar de brand woedde bestaat uit een beneden- en een bovenwoning, waarvan de benedenwoning in brand stond. De brandweer heeft de beide woningen geventileerd. Zowel de beneden- als de bovenwoning zijn door brand- en rookschade niet bewoonbaar. Alle naastgelegen woningen zijn door de brandweer gecontroleerd en geventileerd. De bewoners van deze huizen zijn inmiddels weer thuis.
Stichting Salvage komt ter plaatse om de bewoners te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.
Gewonden bij brand in Vlissingen
Gewonden bij brand in Vlissingen © HV Zeeland