Politie dreigt met stroomstootwapen om verdachte van zware mishandeling aan te houden

Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man uit Terneuzen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een jongeman uit Hulst zodanig te hebben geslagen en/of geschopt, dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen.
Politie met een taser
Politie met een taser © ANP
Omstreeks 04.10 uur kregen agenten informatie dat er iemand in elkaar geslagen werd op de kruising Noordstraat-Havenstraat. Bij het inrijden van de Noordstraat zagen de agenten iemand wegrennen die aan het eerder opgegeven signalement voldeed. Na een korte achtervolging te voet kon de verdachte worden aangehouden. Omdat hij in eerste instantie niet wilde stoppen op bevel van de politie, liet een agent zijn taser knetteren. Dat geluid gaf de doorslag voor de verdachte om te stoppen met rennen. Hij is aangehouden en geboeid afgevoerd naar een politiecellencomplex. Het gaat om een 27-jarige Terneuzenaar.
Zondagmorgen zijn een tweede en een derde verdachte aangehouden. Het gaat om 16-jarige jongens uit Terneuzen. Agenten brachten hen over naar het politiebureau. Daar zijn ze ingesloten in afwachting van hun verhoor.

Bemoeien met aanhouding

Tijdens de aanhouding kwam een groepje jonge mannen, bekenden van de aangehouden verdachte, zich bemoeien met het werk van de agenten. Omdat een van hen geen afstand wilde bewaren en steeds de bevelen van de agenten negeerde kreeg hij een tik met een wapenstok.

Met spoed naar het ziekenhuis

Een familielid bekommerde zich in de tussentijd over het gewonde slachtoffer. Ambulancemedewerkers brachten hem met spoed naar het ziekenhuis. De tas van het slachtoffer zou tijdens de mishandeling zijn weggenomen door de verdachte. Agenten vonden de tas terug in een portiek aan de Lange Kerkstraat.

Camerabeelden

De mishandeling staat op camerabeelden. Die beelden kunnen de agenten helpen bij het onderzoek. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Door de politie zijn getuigen van het incident gehoord.