Goedemorgen! Sinterklaas, frisse duik en kerstboom kopen

Vol verwachting klopt ons hart, want vanavond is het pakjesavond. Heeft Sinterklaas een cadeautje voor jou meegebracht? Anders hebben wij een goed alternatief, hoor. Namelijk een goed gevulde Zeeland Wordt Wakker met het nieuws van maandag 5 december!
Sinterklaas in Kruiningen
Sinterklaas met pieten in Kruiningen © Ria Overbeeke
Hoewel het vandaag pas officieel pakjesavond is, hadden pieten het afgelopen weekend al heel druk. In Zierikzee mochten pieten, na twee coronajaren, weer ouderwets op bezoek bij kinderen thuis. Ook gingen ze langs bij een korfbalvereniging voor de sinterklaasviering.

Kerstboom in huis

Terwijl de één nog druk was met Sinterklaas, dacht de ander al na over het volgende feest. Zo is het weekend voor Sinterklaas het drukste weekend voor deze kerstboomverkoper. Hoewel de meeste klanten al een kerstboom kopen voordat de Sint het land heeft verlaten, wachten ze nog wel even met 'm te versieren. "Ik kom nu al een boom halen, omdat anders alle mooie bomen al weg zijn als je te lang wacht", zegt een van de klanten. Hij laat de boom een paar dagen acclimatiseren en wacht met de slingers totdat de Sint weg is.
Vroeg pieken: kerstboom voor Sinterklaas
Vroeg pieken: kerstboom voor Sinterklaas © Omroep Zeeland
Het mag vandaag dan wel een paar graden warmer zijn dan de afgelopen dagen, maar om nou een plons te nemen in een buitenzwembad? Toch opent de Goudvijver in Serooskerke vandaag het buitenbad voor echte diehards. Het is het enige buitenzwembad dat deze winter geopend is in Zeeland. Blijkbaar was er vraag naar. Toch zullen de gebruikers niet meteen onderkoeld raken. Het zwemwater is verwarmd. In oktober werden de laatste voorbereiding getroffen voor het aanleggen van een warmtedeken.
Waterkoud
Brrr... het was erg koud afgelopen weekend © Erica van Leeuwen-de Bruijn
Het weer
Het zal ook vandaag zwaar bewolkt zijn en af en toe valt er regen en dan vooral in Zeeuws-Vlaanderen en Midden-Zeeland. Vanochtend is het ook koud met temperaturen rond 3 graden, het maximum is vanmiddag 5 tot 7 graden. De wind is meestal matig uit het noordoosten.