Opnieuw podiumplek voor Van Anrooij in wereldbekerwedstrijd

Shirin van Anrooij heeft het weer voor elkaar gekregen om op het podium te eindigen bij een wereldbekerwedstrijd. Wat de Kapelse veldrijdster eerder al lukte in Hulst, Overijse en Maasmechelen kreeg ze ook in Antwerpen voor elkaar: derde worden. De Scheldecross werd gewonnen door Fem van Empel. Tweede werd Puck Pieterse.
Van Anrooij reed goed in het zand in Antwerpen
Van Anrooij reed goed in het zand in Antwerpen © Orange Pictures
Het veldrijden bij de vrouwen wordt dit seizoen gedomineerd door Van Empel, Pieterse en Van Anrooij. Daar kwam vandaag geen verandering in. Vanaf de start reden de drie bij de rest van het deelnemersveld weg. Van Anrooij moest in de eerste ronde wel het duo Van Empel/Pieterse laten gaan na een val in één van de zandstroken. Daardoor werd Van Anrooij even bijgehaald door een achtervolgend groepje, maar dat was voor korte duur.
Na de eerste ronde had Van Anrooij slechts zeven seconden achterstand op de koplopers, maar dat gat kon ze niet verkleinen in de rest van de race. Van Anrooij die het langst van de deelnemers op haar fiets kon blijven in de stugge zandstroken, zag haar achterstand alleen maar groter worden. Aan de finishstreep kwam Van Anrooij 1.12' tekort op winnares Van Empel.

Derde in algemeen klassement

In het wereldbekerklassement is Van Anrooij gestegen naar plek drie. Ze schuift een plekje op ten koste van Ceylin Del Carmen Alvardo, die in Antwerpen niet startte. Voor Van Anrooij is het voorlopig haar laatste veldrijwedstrijd geweest. Ze vertrekt binnenkort op trainingskamp naar Spanje. Het hoogtepunt van dit wereldbekerseizoen voor Van Anrooij was haar overwinning in Beekse Bergen.