Uitslagen amateurvoetbal zondag 4 december

Een zevenklapper voor Terneuzen in de derde klasse, waardoor die ploeg mee blijft doen in de titelstrijd. Een klasse lager zette Breskens een ondertussen vertrouwde uitslag neer, maar moet het de koppositie nog steeds aan Sluis laten.
Uitslagen amateurvoetbal zondag 4 december © Omroep Zeeland

3e klasse A

Terneuzen heeft flink uitgehaald tegen Philippine. Bij rust stonden de bezoekers al met 4-0 voor, dankzij treffers van Bert den Hamer, Ayden Davies en twee keer Thomas Dieleman. Na rust kwam Philippine al snel met 10 man te staan door een tweede gele kaart voor Joey Dos Santos. Toen een minuut later de 0-5 binnenviel, op naam van Cas de Dobbelaere, kon alle hoop op een comeback de ijskast in. Door goals van Hakan Basagac en weer Ayden Davies werd het nog erger voor Philippine, dat in de slotfase de eretreffer maakte via Jari de Jonge. Terneuzen blijft derde in de stand.
STEEN raakt de aansluiting met de subtop kwijt. De ploeg uit Sint Jansteen verloor op eigen veld met 0-1 van Hoeven en ziet de top-vier uit zicht verdwijnen.
Bij HVV'24-Clinge zat het venijn de staart. Hekkensluiter Clinge kwam na een half uur spelen op voorsprong via Royan Seghers, waarna Jasper Sponselee de stand gelijktrok. In de 89e minuut leek de ploeg uit Hulst de drie punten naar zich toe te trekken. Tim de Feijter scoorde de 2-1, maar Clinge was nog niet uitgespeeld. Dries van Putte zette in de slotfase de 2-2 op het scorebord en pakt zo een punt tegen HVV'24. Clinge blijft wel laatste in de 3e klasse.

4e klasse A

Wie bij Breskens mee wil doen aan de pool, kan maar het beste gokken op een overwinning met zes goals tegen nul. Al voor de vierde keer dit seizoen wint Breskens met die cijfers, deze keer uit bij SDO'63. Jarmo Gilling scoorde een hattrick voor Breskens, Niels de Booij maakte er twee. Ook Wesley Steijaert deed een duit in het Bressiaanse zakje.
Sluis blijft desondanks koploper. De ploeg, die afgelopen donderdag profiteerde van de eerste seizoensnederlaag van Breskens en de koppositie overpakte, won op bezoek bij IJzendijke met 1-3. Lodewijk van Keeken opende de score namens de bezoekers, waarna Mart de Bakker de gelijkmaker binnentikte. Van Keeken zorgde nog voor rust voor een hernieuwde voorsprong met zijn tweede van de middag, waarna Hamid Satouf de beslissende 1-3 binnenschoot.
Ook nummer drie RIA Westdorpe blijft meedoen in de top. In het duel tegen Koewacht legden beide teams een spannende wedstrijd op de mat, maar de thuisploeg zou aan het langste eind trekken. Door twee goals van Tolunay Sahin (zie video), één van Rico Sandopa en één van Jennen de Bruycker leek de thuisploeg af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Maar Koewacht maakte het spannend. Marc de Volder scoorde twee keer, waarna Stef Goense de 4-3 op het scorebord zette. In de slotfase was het wederom Sahin die met zijn derde van de dag de winst definitief binnen voor RIA.
In de kelder van de 4e klasse boekte Groede de tweede zege van het seizoen; HBC'22 werd met 5-1 verslagen. Die ploeg kwam nog wel op voorsprong via Wouter Ghijs, maar daarna was Groede los. Joran Hennekey, Robin Smeekes, Sander Termote, Bart van den Hemel en Ciske Menu scoorden allemaal en zorgden voor de zege, waardoor Groede nu niet langer hekkensluiter is. De laatste plaats wordt overgedaan aan IJzendijke.

2e klasse F vrouwen

De dames van Hontenisse hadden het vizier scherp tegen Helvoirt en kwamen al in de eerste minuut op voorsprong. Lisan van den Broek maakte de goal en zou er nog vier extra maken. Ook Sanne Roelands en Debby van Regenmortel waren trefzeker. Hontenisse staat in de subtop en heeft de tweede plek binnen handbereik. FC Tilburg staat onbedreigd bovenaan.