Sinterklaas staat voor eenzame ouderen klaar: 'Dit maak je maar een keer mee, per jaar'

Met cadeautjes en pepernoten werden bewoners in 't Scheld in Wemeldinge verrast door Sinterklaas en zijn Pieten. Dat de Sint op zijn verjaardag juist in Wemeldinge langskwam, was omdat er eenzame ouderen wonen. "We werden emotioneel ontvangen", vertelt Sinterklaas.
Sinterklaas staat voor eenzame ouderen klaar: 'Dit maak je maar een keer mee, per jaar'
Zorgorganisatie Allévo had deze actie met Sinterklaas en zijn Pieten op touw gezet. De hoofdreden was dat er veel ouderen eenzaam zijn. "We zijn hier vijf jaar geleden mee begonnen omdat er zoveel eenzame mensen zijn die weinig bezoek krijgen. Ik dacht toen echt wat zou het ontzettend leuk zijn als Sinterklaas langskomt. Dat is een succes geworden", vertelt Cocky van Diemen.

Bons op de deur

De Sinterklaas had dus al wat ervaring met deze taak. "Het is een grote eer. Ik weet uit ervaring dat de mensen het heel erg op prijs stellen. Het zijn eenzame mensen of ze krijgen heel weinig bezoek. Ze vinden het gewoon geweldig dat Sinterklaas langskomt", vertelt Sinterklaas zelf. En die blije koppies waren vanmorgen ook te zien, bijvoorbeeld bij Peter Noordegraaf en zijn vrouw. "Ik vind het echt geweldig. Dit maak je maar één keer mee, per jaar...", zegt Noordegraaf geëmotioneerd.
Sinterklaas in Wemeldinge
Bezoekers waren blij met de komst van Sinterklaas en zijn Pieten. © Omroep Zeeland
De Sint kwam bij Noordegraaf en zijn vrouw binnen met twee Pieten. De bewoners genoten zichtbaar van de visite en de cadeautjes die ze kregen. "Het is heel spannend en de bewoners reageren heel enthousiast. Het is ook emotioneel en daar is waar wij het ook voor doen", aldus de goedheiligman.
De Sint begon zijn tocht in Yerseke en na Wemeldinge ging de reis nog door naar Kapelle voor alle andere bezoekjes.