Winterzwemmen in Serooskerke voorlopig uitgesteld: water is te koud

Zwembad De Goudvijver in Serooskerke (W) stelt de proef met winterzwemmen in het buitenzwembad voorlopig uit. Door een technische storing en het ontbreken van een afdekdeken is het niet gelukt om het zwemwater op de juiste temperatuur te krijgen. "Het is nu maar vijftien graden", zegt Iris Oomkens van het zwembad. "Dat willen we de mensen niet aandoen."
Iris Oomkens bij zwembad De Goudvijver Serooskerke
Iris Oomkens bij zwembad De Goudvijver in Serooskerke © Omroep Zeeland
De Goudvijver zou drie maanden open gaan. Vanmorgen om half negen zouden de eerste fanatieke zwemmers een duik kunnen nemen. "We kwam op het idee om het zwembad in de winter open te doen, omdat we van het gas af zijn", vertelt Oomkens. "Er kwamen heel veel positieve reacties uit een enquête die we hebben gehouden. Maar het is nu dus nog niet gelukt. De afdekdeken is nog niet klaar en de apparatuur is in storing gegaan. Daardoor kregen we het water niet op de juiste temperatuur. De pepernoten lagen al klaar bij de kassa om de mensen te verwelkomen."
Iris Oomkens van De Goudvijver over het te koude zwembadwater
De vraag is nu natuurlijk wanneer De Goudvijver wél open gaat. "Ik heb geen flauw idee", zegt Oomkens. "Ik kan er geen zinnig woord over zeggen. De afdekdeken is bijna klaar, maar de apparatuur moet gemaakt zijn om het water op te warmen. We houden mensen via Facebook en Instagram op de hoogte en laten zo weten wanneer er wel gezwommen kan worden."