Kwaliteit van Middelburgse wegen blijft te slecht

De kwaliteit van wegen in de gemeente Middelburg is nog steeds te slecht. Op dit moment voldoet 13,1 procent van de Middelburgse wegen niet aan de eisen, terwijl dit maximaal tien procent mag zijn. Als gemeenten boven die norm uitkomen, worden alle wegen als onvoldoende beoordeeld. De laatste keer dat Middelburg aan de norm voldeed was in 2017.
Hevige neerslag
Meer regenval door klimaatverandering betekent meer wegonderhoud © Ronald Eggermont
Volgens B&W van Middelburg voldoet 83 procent wel aan de eisen. Verantwoordelijk wethouder Eduard Smit van de Lokale Partij Middelburg (LPM) is er op dit moment tussen de 50.00 en 75.000 m2 te veel aan achterstallig onderhoud om aan de kwaliteitsnorm van 10 procent te voldoen.

Waarschuwing

Als oorzaken voor het oplopen van het onderhoud geeft Smit onder meer aan de toegenomen regenval door klimaatsverandering, onvoldoende capaciteit bij de afdeling onderhoud, gestegen prijzen van bouwmaterialen, maar ook 'andere prioriteiten als wonen/volkshuisvesting en vluchtelingenopvang'.
Aan het einde van zijn brief waarschuwt Smit de gemeenteraad: 'De kwaliteit van het beheer en onderhoud van kapitaalgoederen is een belangrijk onderdeel voor de goedkeuring van de gemeentelijke begroting door de Provincie Zeeland.'
Dit is een bericht van WFM96.