Rijbanen sluizencomplex afgezet vanwege nieuwe brug

Op het sluizencomplex in Terneuzen zijn de voorbereidingen voor een nieuwe tijdelijke brug begonnen. Daardoor geldt er tot vrijdag 9 december 16.00 uur op delen van het complex een rijbaanafzetting. Die afzetting geldt alleen als er langs de doorgaande weg gewerkt wordt. Tijdens de werkzaamheden begeleiden verkeersregelaars het verkeer.
Nieuwe Sluis dronebeelden november 2022
Luchtfoto bouwterrein Nieuwe Sluis - november 2022 © Mario Vermeirssen - droneteam Rijkswaterstaat
Deze week wordt asfalt aangelegd op de toeleidingswegen naar de nieuwe tijdelijke brug. Die komen ter hoogte van de noordbrug van de Westsluis en ter hoogte van de zuidbrug van de Oostsluis.

Bouwwerkzaamheden zonder belemmeringen

De nieuwe tijdelijke brug brengt het verkeer volgend jaar over het water in de Nieuwe Sluis zodat de bouwwerkzaamheden aan de zeesluis zonder belemmeringen door kunnen gaan.
De tijdelijke brug is een modulaire brug. Die bestaat uit stukken en wordt als een soort puzzel in elkaar gezet. Auto's kunnen er in beide richtingen overheen en daarnaast komt er een afgeschermd fietspad. De brug wordt geplaatst nadat de deuren in de Nieuwe Sluis zijn geplaatst. Dat gebeurt, als de planning niet wijzigt, eind januari.
Begin volgend jaar wordt verlichting op de route aangelegd. Daarna worden de nieuwe brugdelen met behulp van hijskranen geïnstalleerd.