Bikkels duiken buitenzwembad de Goudvijver in: 'Eerst fris, daarna heerlijk!'

Echte bikkels zijn dinsdagochtend het buitenzwembad De Goudvijver in Serooskerke op Walcheren ingedoken. Eigenlijk zou het zwembad gister al open gaan, maar door een technische storing en het ontbreken van een afdekdeken was dat niet gelukt. De problemen zijn nog niet helemaal opgelost, maar dat hield de zwemmers niet tegen.
Bikkels duiken buitenzwembad de Goudvijver in: 'Eerst fris, daarna heerlijk!'
"Ik vind het heerlijk! Het begin was even fris. Ik merkte bij de schoolslag dat ik met mijn hoofd boven water zat te zwemmen, maar na twee baantjes ging het heerlijk", vertelt bezoeker Mirjanne Kessels "Ik moet eerlijk bekennen, het is wel fris. Ik ga nu niet een halfuur zwemmen zoals anders. Een kwartiertjes is genoeg", aldus zwemster Bep Pattenier.

Proef

De opening van het zwembad is een proef van de gemeente Veere en de bedoeling is dat het bad de komende drie maanden open is. Beide dames zijn in de zomer ook in de Goudvijver te vinden en leken de proef in de winter wel leuk. "Ik hoorde het van de zomer en ik heb me er echt op verheugd", zegt Kessels.
Het is nog onduidelijk wanneer het warmtedeken op het bad ligt. Hierdoor zal het zwemwater rond de twintig graden zijn en dat is net wat warmer dan de 16,1 graden van dinsdagochtend. De gemeente Veere laat weten dat de installatie moeite heeft om de temperatuur te reguleren, want daar was maandag ook een storing. Daarom kijkt de gemeente iedere week opnieuw of het zwembad open kan blijven. Maar voorlopig is dat nog wel het geval.