Wout den Engelsman (GOES) in belangstelling van eredivisionist FC Volendam

Wout den Engelsman kan een overstap maken naar betaald voetbalclub FC Volendam. De verdediger van GOES was vorige week op stage in het vissersdorp, en met succes: de eredivisionist wil het achttienjarige talent uit Sint-Annaland zo snel mogelijk inlijven.
Wout-den-Engelsman-GOES
GOES-verdediger Wout den Engelsman (rechts) kopt de bal - archief © Orange Pictures
Den Engelsman ging afgelopen zomer van derdeklasser WHS naar vierdedivisionist GOES, maar ondanks het niveauverschil maakte hij meteen veel indruk. Dat was ze ook in Volendam opgevallen en dus trainde hij vorige week enkele keren mee met de beloftenploeg.
De eredivisionist biedt Den Engelsman nu de kans om via een omweg alsnog in het betaald voetbal terecht te komen. In de jeugd speelde Den Engelsman jarenlang bij JVOZ, maar tot een overgang naar een profclub kwam het toen niet.

Winterse overgang

De verdediger heeft nog geen besluit genomen over zijn toekomst. "Het is een supermooie kans natuurlijk. Volgende week verwacht ik een aanbieding te krijgen van de club", laat hij weten. "Als het kan, willen ze me al in de winterstop hebben."
De club moet dan een afkoopsom betalen aan GOES, dat de verdediger onder contract heeft staan. "Het gaat niet alleen om het contract. Ook school vind ik belangrijk en huisvesting natuurlijk, want dagelijks op en neer rijden vanuit Zeeland naar Volendam gaat niet."