Jeroen Rietbergen, Oekraïne en Jeffrey Dahmer: dit is wat de Zeeuwen vaak googelden in 2022

Zoekmachine Google werd dit jaar door Zeeuwen opvallend vaak gebruikt om te zoeken naar Jeroen Rietbergen, Oekraïne, Jeffrey Dahmer en het Bevrijdingsfestival Vlissingen. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.
Jeroen Rietbergen tijdens de finale van The Voice in 2019
Jeroen Rietbergen tijdens de finale van The Voice in 2019 © ANP
Opvallend is dat in elke provincie West-Souburger Jeroen Rietbergen terugkomt in de top-10 van de lijst met zoektermen. De bandleider van The Voice Of Holland kwam dit jaar in het nieuws omdat hij werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het RTL-programma.
In Zeeland werd veel gezocht naar zaken die dit jaar speelden. Zoals het overlijden van Queen Elizabeth, de quarantaineregels of de boosterprik. Maar één zoekterm is alleen in het Zeeuwse te vinden: Bevrijdingsfestival Vlissingen.
Top 10 van trending zoekopdrachten in Zeeland:
  1. Oekraïne
  2. Quarataineregels
  3. Jeroen Rietbergen
  4. Queen Elizabeth
  5. Viaplay
  6. Nations League
  7. Boosterprik
  8. Bevrijdingsfestival Vlissingen
  9. HBO Max
  10. Jeffrey Dahmer
Bron: Google
Google benadrukt dat het in de overzichten om trending zoekopdrachten gaat. De lijst is samengesteld door zoekopdrachten die dit jaar in Nederland zijn gedaan te vergelijken met die uit 2021. Op zoektermen als Jeroen Rietbergen, Oekraïne en viaplay is dit jaar door Nederlanders dus veel vaker gezocht dan in 2021.
Top 10 trending zoekopdrachten in Nederland:
1. Oekraïne
2. Jeroen Rietbergen
3. Viaplay
4. Ali B
5. Testen voor Toegang
6. Jeffrey Dahmer
7. Wordle
8. Queen Elizabeth
9. HBO Max
10. Quarantaineregels