Driebander De Bruijn op drempel hoofdtoernooi wereldbeker driebanden

Jean Paul de Bruijn moet nog één kwalificatieronde overleven om zich bij de laatste 32 spelers van de wereldbekerwedstrijd driebanden in Sharm El Sheikh in Egypte te voegen. De biljarter uit Hulst overleefde vandaag zijn kwalificatiegroep ter nauwer nood.
biljarten driebanden Jean Paul de Bruijn
Driebander De Bruijn op drempel hoofdtoernooi wereldbeker driebanden © ANP
De Bruijn nam het in de derde kwalificatieronde op tegen de Egyptenaar Mohsen Fouda en de Griek Kostantinos Kokkoris. De Bruijn won van Kokkoris, maar verloor van Fouda. Omdat Kokkoris van Fouda won, stonden alle drie de spelers op één gewonnen partij. De Bruijn haalde het hoogste moyenne en scoorde de meeste caramboles en kwalificeerde zich daardoor voor de volgende ronde.
In de laatste kwalificatieronde is De Bruijn ingedeeld in een groep met de Koreaan Cho Myung Woo en Robinson Morales uit Colombia. De twaalf groepswinnaars en de drie beste nummers twee gaan door naar het hoofdtoernooi. Woensdag staan de partijen voor De Bruijn op het programma.

De Kok en Van 't Zelfden uitgeschakeld

De andere Zeeuwse deelnemers aan deze Egyptische wereldbeker zijn al uitgeschakeld. Joris van 't Zelfden uit Driewegen ging in de eerste kwalificatieronde onderuit nadat hij won van Salah Abdin uit Egypte, maar verloor van de Deen Allen Schröder.
Joey de Kok uit Lewedorp ging in de tweede kwalificatieronde onderuit. Ook hij won één keer van Fatih Korkmaz uit Turkije. Maar het duel met Burak Hashas, ook uit Turkije, ging verloren.