De Bruijn als lucky loser naar hoofdtoernooi in Egypte

Jean Paul de Bruijn uit Hulst heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van het wereldbekertoernooi driebanden in het Egyptische Sharm El Sheikh. De Bruijn verloor woensdagmiddag in de laatste kwalificatieronde van de Koreaan Cho Myung Woo, maar plaatste zich alsnog voor het hoofdtoernooi als één van de beste nummers twee.
biljarten Jean Paul de Bruijn
De Bruijn in wachtkamer na nederlaag tegen Koreaan Cho © ANP
Binnen no-time stond het 21-4 in het voordeel van de Koreaan Cho Myung Woo, nationaal kampioen van 2017. Dat kwam vooral door een beurt waarin Cho dertien caramboles achter elkaar maakte. De Bruijn krikte in het tweede deel van de partij zijn moyenne omhoog, mede door een serie van acht caramboles in zijn laatste beurt. Toch kon De Bruijn verlies niet meer voorkomen: 40-32.
De Bruijn won eerder op de dag van de Colombiaan Robinson Morales. In dat duel werd het 40-37. Het gemiddelde van De Bruijn na deze twee partijen was precies 2. Genoeg om als beste nummer twee door te gaan.

Zanetti

Donderdagochtend begint De Bruijn aan zijn poule in het hoofdtoernooi tegen de Italiaan Marco Zanetti, tweevoudig wereldkampioen in het driebanden. De andere twee tegenstanders van de Zeeuws-Vlaming in de poule zijn de Koreaan Heo Jung Han en Samer Kamal uit Egypte.