Zijn Roller Coaster weet van geen ophouden: Danny Vera weer nummer twee in Top 2000

Danny Vera heeft opnieuw de tweede plaats in de Top 2000 van NPO 2 te pakken met zijn nummer Roller Coaster. Het lied kwam in 2019 binnen in de populairste hitlijst van Nederland en is sindsdien steeds verzekerd van een plaats bij de beste vijf. De top tien van de muzieklijst werd vanmiddag bekendgemaakt.
Danny Vera speelt zijn nummer Roller Coaster in het Top 2000 café (2021)
Danny Vera speelt zijn nummer Roller Coaster in het Top 2000 café (2021) © ANP
De nummer 1 in de Top 2000 van 2022 is net als vorig jaar Bohemian Rhapsody van Queen. Op nummer 3 staat Hotel California van Eagles, vorig jaar nog de nummer 4 onder A Whiter Shale of Pale van Procol Harum. Dat nummer is uit de top 10 verdwenen.

Top 2000

Top tien van 2022
1. Bohemian Rhapsody Queen
2. Roller Coaster Danny Vera
3. Hotel California Eagles
4. Piano Man Billy Joel
5. Fix You Coldplay
6. Stairway To Heaven Led Zeppelin
7. Black Pearl Jam
8. Avond Boudewijn de Groot
9. Nothing Else Matters Metallica
10. Love Of My Life Queen
In 2020 zorgde de zanger uit Middelburg voor een daverende verrassing: hij stootte Bohemian Rhapsody van Queen van de troon. Ook het jaar daarvoor had Danny Vera een primeur: Roller Coaster kwam binnen op de vierde positie en was daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer ooit.

Hoeveel Zeeuwse noteringen dit jaar?

Hoe de andere Zeeuwse muzikanten dit jaar scoren, is nog de vraag. De andere 1990 nummers uit de lijst worden op donderdag 15 december bekendgemaakt. Vorig jaar stonden er 32 liedjes van Zeeuwse bodem in de lijst. Dit jaar kunnen ook een aantal nieuwe nummers in de lijst komen. BLØF bracht dit jaar het album Polaroid uit ter ere van het dertigjarig bestaan met zeven nieuwe tracks.
Ook Danny Vera en Racoon zongen in het afgelopen jaar duetten die in de Top 2000 terecht zouden kunnen komen. Racoon bracht samen met Meau het nummer Dans M'n Ogen Dicht uit. Danny Vera maakte samen met Jacqueline Govaert (Krezip) het nummer Make It A Memory.

Emma Heesters en Joe Buck

Emma Heesters stond de afgelopen jaren één keer in de lijst en de kans lijkt klein dat daar een notering bij komt. Joe Buck debuteerde vorig jaar in de Top 2000, maar zijn The Way You Take Time heeft nog geen succesvolle opvolger.
De afgelopen week kon er gestemd worden voor de Top 2000. De stembus van het radioprogramma was afgelopen vrijdag bij Café Baarends in Goes. Daar gaf Racoon een optreden op het biljart.
Racoon: 'Het is niet de eerste keer dat we om 8.00 uur in de kroeg staan'