Arjan overdonderd door reacties op discoboot-plan: 'Er worden al kaartjes besteld!'

De reacties stroomden binnen nadat Arjan de Vlieger zijn idee wereldkundig maakte: nog één keer een discoboot laten varen op de Westerschelde in de geest van discotheek Disco Love. Vooral bij Zuid-Bevelanders raakte zijn verhaal een snaar. In de jaren tachtig en negentig pakten velen van hen regelmatig de oude veerboot vanuit Kruiningen naar Perkpolder, om te gaan feesten bij de disco in Kloosterzande. Door de enthousiaste reacties, begint het plan steeds meer vorm te krijgen.
Arjan de Vlieger
Arjan de Vlieger op de plek waar hij vroeger op de boot stapte © Omroep Zeeland
Vol nostalgie kijkt Arjan de Vlieger uit over het water vanaf de dijk bij Kruiningen. Hier stapte hij vroeger op de oude veerboot naar Perkpolder, om samen met zijn vrienden te gaan feesten in discotheek Disco Love in Kloosterzande. "Wij vonden het prachtig. Daar ging een wereld voor ons open als zestienjarigen."

Herinneringen ophalen

De Vlieger is niet de enige die geniet van die nostalgie. Op Facebook worden volop herinneringen opgehaald over de oversteek en de discotheek. "Leuke tijd gehad in de jaren tachtig. Dansen op de verlichte dansvloer, goede muziek, bessenjenevertje drinken en natuurlijk naar de jongens kijken", reageert iemand. "En stressen om de laatste boot te halen!", voegt een ander toe.
"Daar heb ik m'n man voor het eerst ontmoet. We zijn nu ruim 25 jaar getrouwd!", klinkt het van een andere volger. Er zijn zelfs oude feestbeesten die de oranje consumptiemuntjes nog hebben liggen.
Twintig jaar geleden voer de PSD boot voor het laatst tussen Kruiningen en Perkpolder. Aanleiding voor De Vlieger om een plannetje te bedenken om die oude tijden te laten herleven. Hij richtte de Facebookpagina 'PSD Disco Love' op en maandag maakte hij zijn idee kenbaar aan de wereld tijdens radioprogramma Goedemorgen Zeeland. Op de Facebookpagina van Omroep Zeeland werd massaal gereageerd op het plan.
"Wij vonden het zo geweldig om met de boot naar de overkant te gaan, naar Disco Love", zegt De Vlieger. "Dus nu willen we een boot huren en iedereen die vroeger naar Disco Love toeging mee laten varen. Ook aan de overkant willen we dan Disco Love-gangers oppikken en er op de boot een mooie reünie van maken."

Overdonderd

De Vlieger is overdonderd door de reacties op het plan. "Op mijn Facebookpagina zitten we al tegen de vijfhonderd volgers, die allemaal enthousiast zijn. Dus als al die mensen komen, zou dat heel mooi zijn."
Er worden al kaartjes besteld, terwijl die nog helemaal niet bestaan
Arjan de Vlieger
Toen hij de pagina oprichtte, had hij niet durven hopen dat er zo massaal op gereageerd zou worden. "Dat mensen zó enthousiast zijn... Er worden al kaartjes besteld, terwijl die nog helemaal niet bestaan", lacht De Vlieger vol ongeloof.
Deze maand wacht De Vlieger nog even af hoeveel gegadigden er precies zijn. Dan gaat hij aan de slag met het organiseren van het feest en het zoeken van een geschikte boot. Het feest moet dan in maart of april volgend jaar plaatsvinden. "We gaan er een mooi feestje maken", zegt De Vlieger. Hij ziet het al helemaal voor zich.

Vuurwerk

En hoe dat feestje er dan uit moet zien? "Vuurwerk", lacht hij. "Veel oude bekenden van de overkant tegenkomen, mensen die je al twintig jaar niet meer gezien hebt. Dat is toch altijd wel iets moois." En muziek natuurlijk. "Jaren zeventig, tachtig, negentig. Dat waren de mooiste jaren voor ons. En dan voetjes van de vloer én roeien maar! Dat kennen ze tegenwoordig niet meer, maar dat gaan we wel laten zien aan de jeugd."
Beluister het radioverslag