Zeeland maakt zich op voor WK-wedstrijd: 'We gaan billenknijpend kijken'

Café Nationaal in Goes maakt zich op voor de kwartfinale van het WK-voetbal tussen Nederland en Argentinië. De oranje slingers worden opgehangen, René Froger klinkt al om 12.00 uur door de speakers.
Café Nationaal is klaar voor de WK-wedstrijd van vanavond
Café-eigenaar Tom Beugelsdijk verwacht drukte vanavond. Hij heeft het enige café dat oranje versierd is in Goes: "De WK-koorts is wel echt anders dan we gewend zijn. Het is rustiger in de stad. We merken wel dat het drukker wordt hoe verder Nederland komt in de wedstrijd. Langzaam krijgen de mensen nu een beetje jeuk om het te zien en de sfeer te proeven." Daarom heeft hij vanavond extra personeel in zijn zaak staan om de drukte aan te kunnen.
WK-koorts
De WK-koorts is bij Café Nationaal in Goes toegeslagen © Omroep Zeeland
Tot 2.00 uur vannacht zijn supporters welkom in zijn café: "Wij zijn er helemaal klaar voor. We hebben een dj om de sfeer op te peppen. Na de aftrap om 20.00 uur gaan we billenknijpend de wedstrijd kijken. Het blijft toch spannend of we doorgaan naar de volgende ronde."

De oeh's en aah's

Maar, hij heeft er alle vertrouwen in. En met de sfeer zit het goed: "Het gaat om het samenzijn. De geluiden, de oeh's en aah's en het juichen met z'n allen. Vol spanning kijken. Dat is toch de kracht."
Aan de bar zit rond het middaguur slechts één persoon, gekleed in een lichtblauw met witte jas. "Zijn dat de kleuren van de Argentijnse vlag? Is dat zo? Dat wist ik helemaal niet! Dit draag ik altijd! Dan ben ik dus toch voor Argentinië, wat erg!", reageert de cafébezoeker. Hij zit met een oranje borrel aan de bar. Met voetbal heeft hij niet zoveel: "Ik denk dat ze gaan verliezen. Ik ga niet kijken vanavond..."
Een bezoeker van Café Nationaal heeft niet helemaal door dat hij in Argentijnse kleuren gekleed gaat