Geen uitsupporters welkom bij Hoek tegen Rijnvogels

Bij het duel tussen Hoek en FC Rijnvogels zijn morgen geen supporters van de club uit Katwijk welkom. Bij de eerste wedstrijd tussen beide ploegen, eerder dit seizoen in Zuid-Holland, liep het na afloop uit de hand met een massale vechtpartij tussen aanhangers van beide clubs. In sportief opzicht is de wedstrijd voor Hoek van belang om aansluiting te houden met de subtop in de Derde Divisie.
Rake klappen na afloop van Rijnvogels-Hoek
Supporters van Hoek en Rijnvogels werden gescheiden gehouden na vechtpartijen © Orange Pictures
Het besluit om geen supporters van Rijnvogels toe te laten, is door de besturen van beide clubs genomen. Dat vertelt voorzitter Ad van Langevelde van Hoek. "Zowel Rijnvogels als Hoek vond het verstandiger om deze beslissing te nemen gezien de gebeurtenissen eerder dit seizoen in Katwijk."
Op zaterdag 20 augustus ging het mis toen de harde kern van Hoek het terrein van Rijnvogels wilde verlaten. De supportersgroepen moesten langs elkaar heen lopen om bij de uitgang te komen. In het voorbijgaan werden over en weer rake klappen uitgedeeld.
voetbal DVS'33 Hoek Rik Impens
Hoek-aanvoerder Rik Impens scoorde twee keer tegen DVS'33 © Orange Pictures
Hoek won vorig weekend met 3-1 van DVS'33 en deed dat voor het eerst in een ander systeem. Ongena is overgestapt naar een tweespitsensysteem. Dat heeft met Sylvio Hage te maken. De aanvaller uit Goes sukkelde dit seizoen met een liesblessure, maar is nu helemaal fit.

Vuur in de voorste linie

"Sylvio brengt vuur in de voorste linie. Hij werkt hard en daardoor kan Steve Schalkwijk ook meer vanuit zijn comfortzone spelen", aldus Ongena. Het lijkt erop dat Ongena voorlopig aan dit systeem vasthoudt. "Het ontbreekt ons eigenlijk ook aan echte buitenspelers in de selectie."
Verdediger Gertjan Martens is weer inzetbaar. Hij liep in het duel met Urk een enkelblessure op. Hij maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie. Seppe Vereecke ontbreekt door een spierblessure. Door langdurige blessures zijn doelman Lars Knipping en aanvaller Giovanni Delannoy niet inzetbaar.
Aanvaller Jahrdell Constansia maakt morgen geen deel uit van de selectie. "We mogen maar achttien spelers in de wedstrijdselectie opnemen. Ik moest een keuze maken", aldus Ongena. Constansia heeft eerder in een gesprek met de leiding van de club aangegeven meer wedstrijdminuten te willen maken.
De wedstrijdverloop van Hoek tegen FC Rijnvogels is vanaf 14.30 uur te volgen in het liveblog op deze website. Beelden van de wedstrijd zie je 's avonds op deze site en zondag op TV in Omroep Zeeland Sport (vanaf 18.10 uur).