Uitbreiding Wesselopark Kloetinge kost miljoenen en Goes wil dat betalen

Als het B&W van de gemeente Goes ligt, krijgt het sportpark Wesselopark in Kloetinge een flinke opknapbeurt. Met het project is een bedrag van 2,6 miljoen euro gemoeid. De gemeente wil het sportpark toekomstbestendig maken vanwege het toenemende gebruik van met name de voetbalvelden.
voetbal Kloetinge Wesselopark
Tijdens de derby Kloetinge-GOES waren er bijna drieduizend toeschouwers aanwezig © Omroep Zeeland
Zo zijn er plannen voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld bij voetbalclub Kloetinge en moeten de toplagen van de twee huidige kunstgrasvelden vernieuwd worden. Daarnaast zou er een zogenoemd nieuw centrumgebouw moeten komen waarin ruimte is voor de kantine, bussinessclub en secretariaat van de voetbalclub. De kosten voor dit gebouw komen voor rekening van de voetbalclub zelf en staat los van de investering van 2,6 miljoen euro.
In de huidige situatie zijn deze ruimten ondergebracht in drie aparte gebouwen. Die moeten in de toekomst dan weer gebruikt worden voor kinderopvang en een ruimte voor fysiotherapie.
Meerdere verenigingen maken gebruik van het Wesselopark in Kloetinge; tennisvereniging De Bongerd, schutterij Ravenstein en voetbalclub Kloetinge. Daarnaast zijn er kleinere verenigingen en een basisschool, die gebruik van van de gymzaal op het sportpark. Gezamenlijk maken zo'n dertienhonderd leden gebruik van het sportpark. De voetbalclub is met ongeveer duizend leden de grootste vereniging.

Parkeeroverlast

Met de uitbreiding van het sportpark wil de gemeente een einde maken aan de parkeerproblematiek, die er regelmatig is bij thuiswedstrijden van Kloetinge. De club is koploper in de Vierde Divisie en de publieke belangstelling is toegenomen. Dat zorgt regelmatig voor parkeerproblemen en overlast voor omwonenden.
De uitbreiding van het sportpark zou gefaseerd gerealiseerd moeten worden in 2023 en 2024. Begin volgend jaar wordt het voorstel van B&W door de raad behandeld en wordt duidelijk of de uitbreiding gerealiseerd kan worden.
Jefry Dijkstra voetbal Kloetinge SC Feyenoord
Voetbalclub Kloetinge (groen-witte shirts) is met duizend leden de grootste bespeler van het Wesselopark © Orange Pictures