DELTA Mobiel: 'Ook gegevens van enkele honderden oud-klanten gehackt'

Niet alleen de gegevens van huidige klanten van DELTA Mobiel zijn buitgemaakt bij de hack bij het bedrijf, maar ook van oud-klanten. Naar schatting gaat het, volgens het bedrijf, om een groep van een paar honderd ex-klanten. Eerder deze week werd bekend dat bij de hack de gegevens van tienduizenden klanten zijn buitgemaakt.
Delta klantgegevens gehackt mobiele telefoon winkel Middelburg
Ook de gegevens van naar schatting enkele honderden oud-klanten van DELTA zijn gehackt © Omroep Zeeland
Het gaat om oud-klanten die zich al lang geleden aangemeld hebben bij DELTA Mobiel. Volgens woordvoerder Mariska van der Hulst van DELTA zijn de mensen die het betreft per mail op de hoogte gebracht.
De provider denkt niet dat er in de komende tijd nog meer slachtoffers aan het ligt komen. "Het onafhankelijke onderzoek is nog niet afgerond, maar we hebben inmiddels wel een scherp beeld", zegt Van der Hulst. "We denken dan ook dat alle klanten van wie gegevens zijn gestolen, nu bekend zijn."

Alleen bestelomgeving

DELTA benadrukt dat de alleen de gegevens van klanten in de bestelomgeving van DELTA Mobiel zijn gestolen. De persoonsgegevens die na het afsluiten van een abonnement zijn verstrekt, zijn wel veilig. Daarom is het volgens het bedrijf ook niet noodzakelijk het wachtwoord te wijzigen, maar wordt wel aangeraden om extra alert te zijn op mogelijke e-mail- en telefoonfraude.
Dinsdag werd bekend dat hackers erin geslaagd zijn om tienduizenden persoonsgegevens van klanten van DELTA Mobiel te bemachtigen. Het gaat behalve om namen en adressen ook om bankrekeningnummers. Bij de hack zijn geen wachtwoorden, creditcardgegevens en klantnummers gestolen.