Wisselvallig Hoek sluit eerste seizoenshelft in stijl af

Hoek gaat met een vervelend gevoel de winterstop in. De Zeeuws-Vlamingen kwamen met 0-3 achter, kwamen nog terug tot 2-3, maar moesten toezien hoe Rijnvogels de drie punten meenam naar Katwijk.
Samenvatting Hoek-Rijnvogels (2-3)
Vanwege de gebeurtenissen eerder dit seizoen tussen de supportersgroepen van Rijnvogels en Hoek waren er vandaag geen supporters van de Zuid-Hollandse ploeg welkom. Al na zeven minuten spelen kwam Hoek op een 0-1 achterstand toen Tom Bijen eenvoudig door de Zeeuws-Vlaamse defensie speelde en de bal van een meter of acht in het doel kon schieten. Kort daarna kreeg Hoek twee kansen middels het duo Steve Schalkwijk en Sylvio Hage. Eerst via een vrije trap die in de muur belandde en daarna kon Hage de voorzet van Schalkwijk niet vol raken en bleef het 0-1.

Na een half uur spelen werd het uit het niets 0-2 voor Rijnvogels. Finn Murre zat mis bij een voorzet en Virgil Tjin-Asjoe kon binnen koppen. Bijna leek de achterstand voor rust nog groter te worden toen Tjin-Asjoe onderuit werd gehaald, maar Roy van Leeuwen schoot daarna met links net naast.
Voetbal Hoek Staphorst Steve Schalkwijk
Steve Schalkwijk kwam niet tot scoren vandaag bij Hoek (archief) © Sjaak van der Salm
Aan het begin van de tweede helft kreeg Hoek nog enkele kansen zoals voor Steve Schalkwijk die alleen voor het doel in de korte hoek schoot, maar zijn schot was een prooi voor de keeper. Ruim twintig minuten later was het over en uit voor de ploeg van trainer Pieter Ongena. Na een spaarzame, maar wederom snelle aanval van Rijnvogels schoof Edin Bublijlica een scherpe voorzet bij de tweede paal keurig binnen en dat betekende de 0-3.

Toch werd het in de slotfase nog spannend toen Leonard de Beste de bal in eigen doel werkte en daarmee de spanning weer terug bracht, want kort daarna werd het nog 2-3 door invaller Jeffred Bonsu. Het lukte niet meer om de gelijkmaker te scoren voor Hoek, waardoor de blauwwitte formatie met een 2-3 nederlaag de winterstop ingaat.