Asielzoekers Middelburg na brand ondergebracht op andere locaties in het land

Ruim 280 bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) aan de Laurens Stommesweg in Middelburg moeten verkassen naar een ander opvangcentrum in het land. Het hoofdgebouw van het asielzoekerscentrum is na de brand van gisteren onbewoonbaar.
Asielzoekers Middelburg na brand ondergebracht op andere locaties in het land
Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) verwacht dat het gebouw nog weken tot een paar maanden niet te gebruiken is. "Het is nat en alle meterkasten zijn stuk", zegt een woordvoerder. "Maar het pand is niet total loss."

Per bus naar andere plek

Vannacht hebben ruim honderdvijftig mensen in sporthal De Sprong geslapen. De andere 130 mensen die geëvacueerd waren, hebben zelf onderdak geregeld, bij vrienden of familie. Vandaag mogen de bewoners naar het asielzoekerscentrum om hun spullen te halen. Daarna worden ze per bus naar andere plekken in het land gebracht.
Bewoners worden opgevangen in De Sprong
Bewoners hebben de nacht doorgebracht in sporthal De Sprong © Omroep Zeeland
Mensen die dat willen, kunnen weer terug naar Middelburg op het moment dat het gebouw hersteld is, zegt de woordvoerder. "Daar gaan we ons best voor doen." De mensen die in het lagere gedeelte van het azc wonen, kunnen daar blijven. Dat is niet aangetast door de brand.

Vierde verdieping

De brand brak gisterochtend uit op de vierde verdieping van de opvang. Het pand werd door de brandweer ontruimd en bewoners werden opgevangen in de nabijgelegen sporthal. Twee bewoners zijn aangehouden op verdenking van brandstichting.