Kloetinge-trainer Van Poelje heeft advies voor ontevreden spelers: 'Geduldig blijven en kansen pakken'

Als nieuwkomer bij Kloetinge heeft trainer Jurriaan van Poelje het in zijn eerste seizoen uitstekend voor elkaar. Winterkampioen met maar één nederlaag en louter overwinningen. "Het gaat erom dat je de lat hoog legt. Wij moeten elk moment het maximale eruit willen halen."
Voor Van Poelje is het in de kerstvakantie maar moeilijk om het voetbal los te laten, geeft hij toe in de XL Voetbalnabeschouwing podcast. "Ik ben daar altijd mee bezig", vertelt Van Poelje. "Ik ben weer bezig met de nieuwe seizoenshelft en de dingen die ik voor ogen heb. De spelers die ik ga gebruiken, hoe ik ga spelen en de tegenstanders. Maar voor mij is het ook een vorm van ontspanning en daar haal ik voldoening uit."

Lastig managen

Als promovendus staat de Bevelandse ploeg knap bovenaan in de Vierde Divisie en heeft het ook nog een voorsprong van zes punten. Dat doet Van Poelje met een grote selectie, wat nog wel eens lastig te managen is. "Er kunnen er maar elf spelen en maar vijf invallen. Alleen ik ben van mening dat als je op topamateurniveau speelt, je een grote groep nodig hebt. In een seizoen krijg met veel verschillende zaken te maken."
voetbal Kloetinge Jurriaan van Poelje
Jurriaan van Poelje als trainer van Kloetinge © Orange Pictures
"Naar je spelers toe word je dan zakelijker en daar moeten ze aan wennen", vervolgt Van Poelje. "Er zijn altijd spelers die ontevreden zijn. Spelers die de afgelopen jaren veel gespeeld hebben zitten nu in de wachtkamer en die hebben daar moeite mee en dat is logisch. Maar er is maar één remedie: hard blijven werken, wachten op je kans en als die kans er is dan moet je hem pakken. Sommige spelers kunnen dat en andere haken dan af."
Voor Kloetinge gaat het seizoen verder op zaterdag 21 januari. Dan speelt de club meteen een erg belangrijke wedstrijd. Nummer twee Capelle is dan de tegenstander.