Geen stress in keuken De Kleine Toren zo vlak voor het kerstdiner

Restaurant De Kleine Toren in Baarland heeft weer een kerstdiner. Twee jaar achter elkaar ging dat niet door vanwege corona, maar nu gaan ze weer los. Jelle Capelle is mede-eigenaar en sommelier van het restaurant. Hij is blij: "Ja, het is fantastisch dat we al die gasten weer mogen ontvangen".
Geen stress in de keuken van dit restaurant in Baarland
Het restaurant verwacht deze avond vijftig gasten die een zevengangenmenu krijgen. Capelle: "Ze krijgen onder meer zeebaars, langoustines, tarbot en roodpootpatrijs. We eindigen uiteraard met een kaasplank of een dessert".

Geen stress in keuken

De voorbereidingen voor de ingrediënten van het diner zijn begonnen in de zomer. Samen met chef-kok Dennis van Nispen wordt bedacht wat ze gaan serveren en worden proefmaaltijden gemaakt. Zo vlak voor het diner verwacht je toch wel stress in de keuken, maar Van Nispen is de rust zelve achter de kookplaat. "Ja, we hebben de afgelopen dagen al heel veel voorbereid, dus we zijn nu de puntjes op de i aan het zetten".
Jelle Capelle en Denis van Nispen van restaurant De Kleine Toren in Baarland voor het kerstdiner
Jelle Capelle (links) en Dennis van Nispen van restaurant De Kleine Toren in Baarland voor het kerstdiner © Omroep Zeeland