Na twee coronajaren kan de woonboulevard weer open op tweede kerstdag

Een woonboulevard bezoeken op tweede kerstdag kon de afgelopen twee jaar niet vanwege corona, maar nu is alles weer open. Dus zoeken een hoop mensen de winkels weer op voor dat ene meubeltje, of gewoon voor de gezelligheid.
Kerstdrukte bij meubelboulevard
Het is druk in de meubelwinkels © Omroep Zeeland
"We zijn op zoek naar een tv-meubel en eventueel een salontafel", zegt aan van de bezoekers van Woonboulevard Poortvliet. Of het traditie is dat ze op tweede kerstdag hier zijn? "Nooit, dit is de eerste keer." Een andere bezoeker is ook op zoek naar nieuwe meubels, maar ook hij maakt er geen gewoonte van op dit op tweede kerstdag te doen: "Het komt nu toevallig zo uit, maar het is niet dat we dit ieder jaar doen."

Gezelligheid

Even verderop zijn een moeder en dochter aan het rondkijken. Moeder zit in een rolstoel en haar dochter duwt haar. Moeder: "We wilden iets doen en daarom zijn we hier." Dochter vult aan: "Het is meer voor de gezelligheid en we zitten met de mobiliteit van mijn moeder. Straks nog een kopje koffie en dan vinden wij het prima!"
Kerstdrukte bij meubelboulevard
Veel mensen plannen een uitje naar een woonwinkel © Omroep Zeeland
Directeur Hermen Bouman van de woonboulevard ziet wel dat de tijden veranderen. "Het is vandaag behoorlijk druk", zegt hij. "Maar in het verleden waren de kerstdagen wel drukker dan ze tegenwoordig zijn. Dat komt door de zondagopening en dan bezoeken mensen ook woonboulevards, dus het unieke is er wel een beetje af." Hij is blij dat ze weer open mogen op tweede kerstdag. "Het heeft toch altijd iets speciaals en het is een leuke dag om te werken."

Kijken en kopen

Maar is het op tweede kerstdag vooral inspiratie opdoen of wordt er ook veel gekocht en besteld? Bouman: "Het is een combinatie van die twee. Het is vaak zo dat er op dit soort dagen wordt georiënteerd en dat mensen dan de dagen erop terug komen om de aankoop definitief te doen."