Van Anrooij pakt tweede wereldbekerzege van dit seizoen

Veldrijdster Shirin van Anrooij heeft in het Belgische Gavere haar tweede wereldbekerzege van dit seizoen gepakt. Bij het ontbreken van de geblesseerde klassementsleidster Fem van Empel bleef de in Goes geboren 20-jarige Van Anrooij overtuigend de overgebleven concurrentie voor.
Shirin-van-Anrooij-Tabor
Shirin van Anrooij wint tweede wereldbekerzege © ANP
Landgenote Lucinda Brand werd in de bossen tweede op 37 seconden, Puck Pieterse zorgde voor een volledig Nederlands podium.

Vastplakkend modder

Pieterse, de nummer 2 van het klassement, nam na de start gelijk de leiding. Van Anrooij nam die positie in de loop van de eerste ronde over. In de tweede van in totaal vier rondes kreeg Pieterse last van een blokkerend achterwiel door vastplakkend modder, waardoor ze veel tijd verloor en halverwege de cross op slechts de vijfde positie reed. Door een sterk slot van de race belandde Pieterse van Alpecin - Deceuninck toch nog op het podium.

Derde plaats

De vorige week gevallen Van Empel blijft het wereldbekerklassement aanvoeren met 330 punten, op 40 punten gevolgd door Pieterse. Van Anrooij, die eerder dit seizoen de wereldbekercross op De Beekse Bergen had gewonnen, staat met 199 punten nu op de derde plaats.