Hondje Dolly na anderhalve week nog steeds niet terecht

De 17-jarige slechtziende en dove hond Dolly is na anderhalve week zoeken nog steeds niet gevonden. In het Veerse Bos bij Veere hebben vrijwilligers, mediums en speurhonden afgelopen dagen tevergeefs naar haar gezocht. Volgens Stichting Dierenwelzijn Walcheren is de trukendoos inmiddels leeg.
"We hebben elk bosje honderd keer bekeken, het water doorzocht en in rietkragen gespeurd. Ook tips van mediums die van alles voelen, hebben we serieus genomen. We blijven surveilleren, maar er is nog geen enkel teken van leven geweest."

Plassen en poepen

Dolly ging woensdag 21 december zelf op pad, maar dat is ze gewend, zegt Lichtenberg. "Ze kent het bos op haar duimpje, haar baasje woont daar. Ze loopt daar al zeventien jaar. Meestal gaat ze zelf even plassen en poepen en komt ze meteen weer terug. Maar deze keer niet."
Volgens Stichting Dierenwelzijn Walcheren bestaat de mogelijkheid dat het hondje is meegenomen door iemand. "Het is geen pup, maar oude hond, dus aan diefstal denk je dan niet zo snel. Maar het kan ook dat iemand het hondje uit goede bedoelingen heeft meegenomen. Mocht je dus een soortgelijke hond in je straat zien, laat het dan weten!"
Voorlopig staan er geen nieuwe zoekacties gepland en ook al begint de tijd te dringen, er blijft hoop. "Dolly zou best een tijd in het wild kunnen overleven, maar de kansen worden natuurlijk wel met de dag kleiner. Maar we geven niet op en de eigenaresse doet dat ook niet."