En dat is drie: Van Anrooij foutloos naar wereldbekerzege in zand van Zonhoven

Shirin van Anrooij heeft voor de derde keer dit seizoen een wereldbekerwedstrijd gewonnen. In Zonhoven (Belgisch-Limburg) zette de veldrijdster uit Kapelle haar uitstekende vorm van de laatste weken voort en liet ze de concurrentie ver achter zich.
Van Anrooij daalt af in het zand van Zonhoven
Van Anrooij daalt af in het zand van Zonhoven © Orange Pictures
De afgelopen weken reeg Van Anrooij de zeges aaneen. Naast de wereldbekerzege in Gavere op tweede kerstdag won ze ook enkele kleinere crossen. In Zonhoven begon de Kapelse wederom sterk. Samen met Puck Pieterse ging ze er al vroeg in de wedstrijd vandoor.
Halverwege de eerste ronde nam Van Anrooij de leiding, maar Pieterse bleef in haar wiel. Tot de technisch sterke Amersfoortse in de tweede ronde ten val kwam nadat haar voorwiel bij een afdaling in het zand bleef steken. Van Anrooij bleef alleen over en bouwde de voorsprong gestaag uit, zodat het voornaamste gevaar niet van de concurrentie maar van het parcours zou komen.
Van Anrooij kwam lachend over de finishstreep
Van Anrooij kwam lachend over de finishstreep © ANP
De nog altijd maar 20-jarige Zeeuwse bleef geconcentreerd en verzilverde de gewonnen positie op volwassen wijze, waarmee de derde wereldbekerzege een feit was. Pieterse eindigde wel als tweede, Fem van Empel werd derde.
In het wereldbekerklassement blijft Van Anrooij derde, achter leider Van Empel en nummer twee Pieterse.
Het veldritseizoen is nog niet afgelopen voor de Zeeuwse. Het NK van aanstaande zondag slaat ze over, maar Van Anrooij wil wel deelnemen aan het WK in Hoogerheide. Die wedstrijd wordt op 4 februari, een dag voor haar verjaardag, verreden. Van Anrooij twijfelt nog of ze daar bij de beloften of de elite zal rijden.