Kloetinge verrast en haalt per direct aanvaller met Tweede Divisie-ervaring

Kloetinge heeft zich per direct versterkt met aanvaller Nizar Mekkaoui. Mekkaoui (26) komt over van het Belgische Dessel Sport en brengt drie seizoenen Tweede Divisie-ervaring met zich mee. Hij tekent een contract tot en met de rest van dit seizoen.
Nizar-Mekkaoui-Kloetinge
Nizar Mekkaoui (rechts) aan de bal in het shirt van Kozakken Boys © Orange Pictures
Mekkaoui is een oude bekende van Kloetinge-trainer Jurriaan van Poelje. De oefenmeester kent de rechtspoot nog van zijn periode bij Dinteloord waar de twee voor het eerst samenwerkten. Bij Baronie werden ze in het seizoen 2018/19 herenigd en onder Van Poelje speelde de Nederlander met Marokkaanse roots zich in de kijker bij Kozakken Boys.
De tweededivisionist uit Werkendam pikte hem op en de afgelopen drie seizoenen speelde Mekkaoui daar dertig wedstrijden, waarin hij drie keer trefzeker was. In maart vorig jaar vertrok hij bij Kozakken Boys na een aanvaring met trainer Michel Langerak.
Mekkaoui zocht zijn heil daarna over de grens bij Dessel Sport dat uitkomt op het derde voetbalniveau van België. Voor de winterstop moest hij het daar vooral doen met invalbeurten, onder meer in de beker tegen betaald voetbalclub AA Gent.
Het contract van de 26-jarige aanvaller is per direct ontbonden en dus kan hij de overstap maken naar Kloetinge. De Bevelandse vierdedivisionist vult met de komst van Mekkaoui de vacante positie in de voorhoede op die is ontstaan na het vertrek van Thomas de Rijke (naar RCS).
Nizar wil bij Kloetinge het plezier in het spelletje weer terugvinden, hij is een echte aanwinst.
Jurriaan van Poelje, trainer Kloetinge
"Nizar is een snelle, fysiek sterke vleugelspits met een goede één-tegen-één actie", aldus Kloetinge-trainer Jurriaan van Poelje. "Ik ken hem al vanaf zijn zevende, toen ik nog bij RBC Roosendaal zat. Hij heeft vertrouwen nodig in de mensen met wie hij werkt en we hebben een goede klik. Nizar hoopt hier het komende half jaar het spelplezier weer terug te vinden. Ik ben blij dat we de selectie met hem hebben kunnen versterken, hij is een echte aanwinst."
Jurriaan-van-Poelje-Kloetinge-GOES
Mekkaoui komst op voorspraak van trainer Jurriaan van Poelje naar Kloetinge (archief) © Frans van Pagee
Koploper Kloetinge hervat de competitie in de Vierde Divisie A aanstaande zaterdag met een wedstrijd tegen naaste achtervolger Capelle. Mekkaoui is vrijgegeven door de Belgische voetbalbond en de verwachting is dan ook dat hij meteen speelgerechtigd is voor de Bevelandse ploeg.